- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapad zloupotrebljava ekološke slogane i za zagađivanje ugljenikom krivi druge

Ugalj
Ugalj - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
Zapad zloupotrebljava ekološke slogane kako bi progurao sopstvene interese, a sve greške koje su načinjene po pitanju karbonske neutralnosti pokušava da prebaci na druge, između ostalog, i na Rusiju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„U porastu je trend zloupotrebe ekoloških parola od strane razvijenih zemalja sa ciljem realizacije sopstvenih konjunkturnih i ekonomskih ciljeva. Očigledno je da Zapad pokušava da prebaci odgovornost za greške u politici smanjenja emisije ugljenika na druge, uključujući Rusiju“, istakao je Lavrov na konferenciji „Ekološka politika i stabilan razvoj“.

Ruski političar je ocenio da zapadno rukovodstvo već uveliko preduzima sve što je u njihovoj moći kako bi bacili u senku mandate međunarodnih pravnih instrumenata kada je reč o klimatskim promenama.
Kako je rekao, u te mehanizme se imputiraju pitanja koje nemaju direktne veze sa datom problematikom – govori se o miru i bezbednosti, o migraciji i ljudskim pravima, o rodnoj ravnopravnosti.
„Širi se alarmantna retorika koje dodatno pojačavaju zapadni mediji i nevladin sektor i aktivno se provlače koncepti poput `ekoloških prava` i `klimatske pravde`“, kazao je on.
Prema njegovim rečima, održivost ideologije „klimatske krize“ kod pojedinih političkih i građanskih krugova Zapada stekla je sindrom bolesti zavisnosti i kvazireligioznog kulta.
„Stoga je na međunarodnim platformama potrebno promovisati objedinjujuću agendu zaštite životne sredine koja je zasnovana na razumnoj ravnoteži između ekoloških aspekata i društveno-ekonomskog razvoja, ali i na naučnoj osnovi“, zaključio je Lavrov.
Ugalj - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2022
Podkast
Ugalj – vaskrsnuće otpisanog fosilnog goriva | Energija Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala