- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski političari: Uvođenjem sankcija EU praktično priznala nove ruske teritorije

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Pratite nas
Proširenje antiruskih sankcija Evropske unije na Zaporošku i Hersonsku oblast zvuči gotovo kao priznanje ruskog suvereniteta nad ovim teritorijama, uz svo licemerje Brisela, smatra poslanik Državne dume Rusije Leonid Slucki.
Evropska unija nije htela da „vidi pravo stanje stvari“ u Donbasu osam godina, podsticala je „direktan genocid“ od strane kijevskog režima, a sada je „podigla sankcionu palicu i odlučila da kazni ljude zato što su izabrali svoj put“, napisao je Slucki na svom Telegramu.
„Ali malo je verovatno da će ove sankcije imati neki značaj za hrabre i snažne ljude Zaporožja i Hersonske oblasti. Neće uspeti da slome njihovu volju. Oni su kod kuće, sa Rusijom. Zajedno ćemo obnoviti, izgraditi i poboljšati. Krim je dobar primer“, dodao je političar.
Sa Sluckim se slaže i zamenica vlade Hersonske oblasti Katarina Gubareva.
„Najvažnija je politička komponenta ovih sankcija. Jer, proširivši svoje sankcije na teritoriju Hersonske i Zaporoške oblasti, Evropska unija ih je priznala kao deo Ruske Federacije“, istakla je Gubareva.
Evropska unija je u okviru osmog paketa sankcija Rusiji proširila ograničenja na Donjecku Narodnu Republiku, Lugansku Narodnu Republiku, Zaporošku i Hersonsku oblast, čiji su stanovnici na referendumima glasali za prisajedinjenje Rusiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala