- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Donjeck zahvalan Severnoj Koreji: Podrška referendumima svedoči o formiranju multipolarnog sveta

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaGlasanje na referendumu u Donjecku 2014. godine
Glasanje na referendumu u Donjecku 2014. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Pratite nas
Donjeck je zahvalan Severnoj Koreji koja je prvo priznala DNR kao državu, a potom i pozdravila ulazak republike u sastav Rusije, rekao je Sputnjiku vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin.
„Danas, kada je trijumfovala istorijska pravda – Donbas se vratio kući, Severna Koreja je među prvima ocenila izbor našeg naroda, napominjući da je referendum održan u potpunosti u skladu sa Poveljom UN“, kazao je Pušilin.
Podrška Severne Koreje referendumima u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti o prisajedinjenju Rusiji svedoče o formiranju multipolarnog sveta, primetio je Pušilin.
„Upravo takav odnos poštovanja prema volji naroda, poštena, iskrena podrška i obostrano korisna saradnja danas formiraju novi svet bez bilo čije hegemonije“, ocenio je on.
Vlasti Severne Koreje podržale su rezultate referenduma u DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti o prisajedinjenju Rusiji, saopštila je ranije korejska Centralna telegrafska agencija, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova zemlje.
Prema pisanju agencije, šef Odeljenja međunarodnih organizacija Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje rekao je da su „referendumi održani u skladu sa Poveljom UN i u skladu sa legitimnim metodama i procedurama“, te da Severna Koreja „poštuje volju stanovnika koji su se izjasnili za integraciju u sastav Rusije i podržava stav ruske vlade da te regione uključi u sastav Rusije“.
Pripadnici tenkovske baterije ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Rusija spremna da zaustavi specijalnu operaciju pod svojim uslovima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala