- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o „planu“ Ilona Maska za Ukrajinu: Zapad se pita šta se događa

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući plan biznismena Ilona Maska na temu Ukrajine, izjavila je da je to deo javne diskusije i da su na Zapadu počeli da se pitaju šta se dešava.
„Nema smisla da se sve to komentariše, jer je to javna diskusija. Postoje različiti ljudi, političke ličnosti, javne ličnosti, biznismeni, pokrovitelji, dobrotvori, deca kulture, umetnici, oni imaju svoja mišljenja, učestvuju u diskusiji, svako ima svoj cilj i zadatak“, rekla je Zaharova za Sputnjik.
Ona je dodala da svet preživljava ne promene, već potrese, koji su povezani sa situacijom u Ukrajini i koje je Zapad isprovocirao.

„Najverovatnije, na Zapadu počinju da se pitaju: šta uopšte sve to znači, zašto se to dešava, kakva je uloga Bele kuće, SAD i NATO struktura u svemu tome?“, naglasila je Zaharova.

Ilon Mask je u ponedeljak napisao da bi Ukrajina mogla da pobedi Rusiju ako bi ušla u totalni rat protiv nje i pozvao obe strane da uspostave mir.
On je, takođe, izneo svoje viđenje rešavanja sukoba u Ukrajini, prema kojem bi „u anektiranim regionima bili ponovo održani referendumi pod nadzorom Ujedinjenih nacija“, a Krim bi ostao „formalni deo Rusije, kako je to bilo od 1783. godine (do greške Hruščova)“. Mask je, takođe, naveo da su potrebne garancije o vodosnabdevanju Krima i neutralnom statusu Ukrajine.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na Maskove izjave reagovao anketom među korisnicima društvenih mreža, u kojoj je postavio pitanje kakav im se Ilon Mask više dopada – „onaj koji podržava Ukrajinu ili Rusiju“.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj: Vrlo pozitivno što Mask traži načine za rešavanje krize u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala