- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Vrlo pozitivno što Mask traži načine za rešavanje krize u Ukrajini

© AP Photo / John RaouxIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Veoma je pozitivno što čovek poput američkog preduzetnika i osnivača „Tesle“ i „Spejs eksa“ Ilona Maska traži puteve za mirno rešavanje situacije u Ukrajini, za razliku od mnogih profesionalnih diplomata on se „ipak trudi da nađe načine za postizanje mira“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Veoma je pozitivno što čovek poput Ilona Maska traži način da se nađe mirno rešenje situacije“, rekao je Peskov novinarima.
Portparol Kremlja je dodao da je Rusija „od samog početka bila za to da njeni uslovi budu ispunjeni na osnovu pregovora“.

„Primetili smo, naravno, da Maskova inicijativa nije dala sna mnogima u Evropi, mnogima u Ukrajini, Poljskoj i tako dalje. U baltičkim zemljama. Pre svega nije dala sna botovima koji su aktivno učestvovali u glasanju“, rekao je Peskov.

Prema njegovoj oceni, mnoge ideje Ilona Maska su vredne pažnje.
„Što se tiče održavanja referenduma, žitelji su već iskazali svoje mišljenje. I tu ništa drugo ne može da bude... Ipak, ponavljam, sama po sebi ta činjenica (izjava Ilona Maska) je vrlo pozitivna“, rekao je Peskov.
Ilon Mask je u ponedeljak napisao da bi Ukrajina mogla da pobedi Rusiju ako bi ušla u totalni rat protiv nje i pozvao obe strane da uspostave mir.
On je, takođe, izneo svoje viđenje rešavanja sukoba u Ukrajini, prema kojem bi „u anektiranim regionima bili ponovo održani referendumi pod nadzorom Ujedinjenih nacija“, a Krim bi ostao „formalni deo Rusije, kako je to bilo od 1783. godine (do greške Hruščova)“. Mask je, takođe, naveo da su potrebne garancije o vodosnabdevanju Krima i neutralnom statusu Ukrajine.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na Maskove izjave reagovao anketom među korisnicima društvenih mreža, u kojoj je postavio pitanje kakav im se Ilon Mask više dopada – „onaj koji podržava Ukrajinu ili Rusiju“.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ilon Mask pozvao Zelenskog da izbegne pretnju celom svetu zbog sukoba s Rusijom
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
SVET
Ilon Mask izneo predlog za „ukrajinsko-ruski mir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala