- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski ambasador u SAD: Nepokolebljivo ćemo braniti Krim i nove teritorije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u SAD Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Rusija će nepokolebljivo braniti Krim i nove teritorije kao sastavni deo zemlje u slučaju mogućih napada na Krim koje je pominjao Pentagon, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.
„Čvrsto sam uveren da ćemo braniti naš Krim i nove teritorije kao sastavni deo naše zemlje. U tome ćemo biti nepokolebljivi“, izjavio je Antonov za „Prvi kanal“.
Diplomata je pored toga naglasio da je Rusija konačno stekla status neprijatelja za Vašington i da sada niko u SAD nije raspoložen za dijalog.
„Zadatak je da se iscrpi naša zemlja, baci na kolena, natera da ispunjava naloge Zapada i da nam se ne dozvoli da ravnopravno razgovaramo sa drugim državama“, ocenio je Antonov.
On je skrenuo pažnju da su trenutno „zamrznute sve oblasti saradnje, počev od kulture, sporta i zaključno s problematikom strateške stabilnosti“.
Antonov je, pored toga, istakao da Rusija i SAD još uvek nisu dostigle vrhunac napetosti kakav je postojao u vreme Karipske krize.
Takođe je naglasio da ruski stav o neprihvatljivosti pokretanja nuklearnog rata i nemogućnosti pobede u njemu ostaje nepromenjen.
Antonov je prethodno izjavio da odluka američke administracije da nastavi da „pumpa“ kijevski režim teškim naoružanjem učvršćuje Vašington u statusu učesnika u sukobu.
Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden saopštio o novom paketu američke vojne pomoći Ukrajini od 625 miliona dolara, uključujući četiri sistema „Himars“, 32 haubice i 200 oklopnih vozila. Zamenik pomoćnika američkog ministra odbrane Lora Kuper je izjavila da je Amerika isporučila Ukrajini kontrolisane projektile GMLRS, koji se koriste u sistemima „Himars“. Ovi projektili mogu da pogode većinu ciljeva na bojnom polju, pa i one na Krimu.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ocenio da su saopštenja Pentagona o mogućim napadima na Krim potvrda da su SAD umešane u sukob Rusije i Ukrajine.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Ni astronomska pomoć SAD neće pomoći Kijevu da vrati oslobođene teritorije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala