- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Ni astronomska pomoć SAD neće pomoći Kijevu da vrati oslobođene teritorije

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Obim američke finansijske pomoći Kijevu uskoro će dostići „astronomsku cifru“ od 26 milijardi dolara, rekla je portparolka ruskog MIP Marija Zaharova.Nikakav novac, međutim, neće pomoći Kijevu da vrati pod svoju kontrolu LNR, DNR, Hersonsku i Zaporošku oblast čiji su građani na referendumu glasali za ujedinjenje s Rusijom, rekla je ona.

„Uskoro će obim američke finansijske podrške režimu Vladimira Zelenskog dostići astronomsku cifru od 26 milijardi dolara. Od trenutka kada je inaugurisan Džozef Bajden samo Vašington je potrošio više od 14 milijardi dolara i to isključivo na vojne potrebe“, rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Kako je dodala, to sve neće pomoći kijevskom režimu da vrati pod svoju kontrolu ljude koji su izabrali slobodu umesto prinude.
„Kijevski režim ne treba da računa na pomoć spolja ni kad je reč o pokušajima da destabilizuje situaciju u našoj zemlji – nije im pošlo za rukom, niti će“, poručila je Zaharova.
Još jedna potvrda toga da SAD faktički postaje strana u konfliktu u Ukrajini jeste i nedavno postignuti preliminarni dogovor u američkom Kongresu da se za kijevski režim izdvoji novi paket pomoći vredan skoro 12 milijardi dolara.
„Za šta ide ta pomoć? Možda na škole, bolnice, možda na gasovod ili naftovod? Na kupovinu udžbenika, priručnika, isplatu materijalne pomoći siromašnima, borbu protiv pandemije? Naravno da ne. Najveći deo će biti ponovo namenjen za kupovinu oružja za Kijev i, naravno, rasejaće se po džepovima onih koji tu pomoć izdvajaju“, zaključila je Zaharova.
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
RUSIJA
Lider DNR: Finansirajući Kijev Zapad postaje nalogodavac ratnih zločina u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala