- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija proglasila litvanskog otpravnika poslova „personom non grata“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Moskva je proglasila otpravnika poslova Litvanije u Rusiji Virdžiniju Umbrasene „personom non grata“, a zadržava pravo na dodatne mere u zavisnosti od drugih neprijateljskih koraka Viljnusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Petog oktobra u MIP Rusije pozvan je službenik litvanske ambasade kom je uručena nota sa saopštenjem da se kao odgovor na neosnovano proterivanje otpravnika poslova Rusije u Litvaniji, ‘personom non grata’ proglašava otpravnik poslova Litvanije u Rusiji Virdžinija Umbrasene. Njoj je naloženo da napusti teritoriju naše zemlje u roku od pet dana“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, navodi se da usled neprijateljske linije Litvanije u cilju potpunog prekida bilateralnih odnosa, uključujući humanitarne veze, Rusija zamrzava delatnost kulturnog centra litvanske diplomatske misije u Moskvi.
Ranije su, zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini, baltičke zemlje među kojima i Litvanija donele odluku da od 19. septembra zabrane zabrane ulaz Rusima.
Prethodno je Litvanska železnica obavestila Kalinjingradsku železnicu da će 18. juna prekinuti transport robe koja potpada pod sankcije EU. Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da Litvanija, zabranom tranzita robe železnicom u Kalinjingradsku oblast, pokazuje agresivno ponašanje.
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
RUSIJA
Upozorenje Litvaniji i EU: Rusija će preduzeti oštre mere ukoliko se ne reši problem sa Kalinjingradom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala