- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iranski predsednik: Saradnja Rusije, Irana i Kine suprotstaviće se unipolarnom svetskom poretku

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredesdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Irana Ibrahim Raisi, ŠOS, Samarkande 2022
Predesdnik Rusije Vladimir Putin i predsednik Irana Ibrahim Raisi, ŠOS, Samarkande 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Razvoj saradnje između Irana, Kine, Rusije i članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) može dovesti do pojave nove sile u multipolarnom svetu u nastajanju, izjavio je iranski predsednik Ibrahim Raisi u intervjuu kineskoj televiziji CGTN.
„Nova era je era multipolarnosti i formiranja kompleksa iz kojih nastaje nova snaga, a saradnja Irana sa Rusijom, Kinom, ŠOS, Evroazijskim ekonomskim savezom i Organizacijom za ekonomsku saradnju mogu stvoriti nove izvore moći“, prenela je kineska TV Raisijevu izjavu.
Prema rečima iranskog predsednika, nova sila, koja će nastati kao rezultat veza Teherana, Moskve i Pekinga, suprotstaviće se unipolarnom svetskom poretku predvođenom zapadnim zemljama.
Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa šefovima obaveštajnih službi država-članica Zajednice Nezavisnih Država izjavio da je u toku formiranje pravednijeg sveta. On je istakao da se unipolarna hegemonija neumoljivo ruši i da je to objektivna realnost sa kojom Zapad kategorično ne želi da se pomiri.
Početkom ove godine, u Moskvi su održani pregovori predsednika Rusije i Irana, Vladimira Putina i Ibrahima Raisija, kom prilikom je iranski predsednik izjavio da Teheran želi sveobuhvatne i stabilne odnose sa Moskvom.
Predsednik Rusije Vladimir Putn - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Podkast
Zašto su zapadne elite zamukle pred Putinom | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala