- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Zašto su zapadne elite zamukle pred Putinom | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putn
Predsednik Rusije Vladimir Putn - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
Pratite nas
Istorijski govor ruskog predsednika Vladimira Putina povodom prijema Donjecka, Luganska, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije zatekao je zapadne elite bez spremnog odgovora.
Osim već poslovičnog ponavljanja da pripajanje novih teritorija Rusiji neće priznati, nije bilo suvislog komentara na poruke o pljačkaškoj neokolonijaloj politici Zapada. A da je Zapad spreman na sve da sačuva sistem u kom će moći da parazitira i uzima, kako je rekao ruski lider, rentu hegemona svesno je ne samo 80 odsto sveta koji nije prihvatio antiruske sankcije, već i sve više stanovnika zapadnih zemalja suočenih sa padom standarda i neizvesnošću zbog pohlepne politike svojih elita.
Kako je Putin demaskirao suštinu zapadne politike? Da li je to pravi razlog proksi i hibridnog rata koji Zapad vodi protiv Rusije? Zbog čega zapadni moćnici ne odustaju od sna o „pobedi nad Rusijom“ a uporno ponavljaju da ne želi neposredni sukob sa njom? Zašto je želja Ukrajine da po hitnom postupku bude primljena u NATO hladno dočekana u Vašingtonu i već nazvana „najgorom idejom u istoriji“? Treba li, posle diverzije na gasovodima Severnog toka, strepeti za bezbednost i Turskog toka? Zašto priključenje sankcijama Rusiji ostaje zahtev svih zahteva Zapada prema Srbiji?
Ovo su samo neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore profesor dr Zoran Milosavljević, stručnjak za spoljnu politiku i bezbednost sa Instituta za političke studije i profesor geopolitike dr Srđan Perišić.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala