- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Generalni direktor Zaporoške nuklearke sarađivao s Kijevom zbog ucene

© Sputnik / RIA NovostiZaporoška nuklearka u Energodaru
Zaporoška nuklearka u Energodaru - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Pratite nas
Generalni direktor Zaporoške nuklearne elektrane Igor Murašov je sarađivao s ukrajinskom vojskom ne svojom voljom, već zbog stalnih ucena. Njega je ucenjivalo rukovodstvo ukrajinske kompanije „Energoatom“, izjavio je član glavnog saveta Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Svesni smo toga da je Igor Murašov izgradio komunikaciju sa Oružanim snagama Ukrajine ne svojevoljno, već zbog stalne ucene ‘Energoatoma’ koji se podčinjava Zelenskom i zbog stalnog terora narkomana i nacista“, rekao je Rogov radiju „Komsomoljskaja pravda“.

On je objasnio da se Murašov mnogo plašio Oružanih snaga Ukrajine.

„Oni su pronašli mehanizam kojim mogu da utiču. Verujte da su se Oružane snage Ukrajine bavile političkim istragama i prikupljanjem kompromitujućih materijala za svakog malo istaknutijeg stanovnika u Ukrajini. Nije bilo realno da se dozvoli da za čoveka koji rukovodi nuklearnom elektranom oni nemaju dokumentaciju“, naveo je član glavnog saveta Zaporoške oblasti.

Rogov je istakao da sumnje u delovanje Murašova nisu nastale ni juče ni danas, ali da je on uhapšen tek kada su istražni organi potvrdili sve informacije.

„Generalni direktor Zaporoške nuklearne elektrane Igor Murašov je predavao Oružanim snagama Ukrajine podatke, koji su se koristili za koordinaciju napada na Energodar. On je znao odakle se vrši granatiranje“, piše na Telegram kanalu Rogova.

Dodao je da su ti podaci predavani ukrajinskoj vojsci i da se oni nisu koristili u cilju osiguranja bezbednosti nuklearke, generalni direktor to nije mogao da ne zna, već za koordinaciju napada, za diverzantske akte diverzantsko-obaveštajnih grupa, diskreditaciju aktivnosti nuklearne elektrane i proizvodnju električne energije.
Ranije je generalni direktor Zaporoške nuklearne elektrane Igor Murašov priznao da je Kijevu davao informacije o dešavanjima u nuklearki, shvatajući da granatiranje dolazi od ukrajinske vojske.
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Generalni direktor Zaporoške nuklearke priznao da je sarađivao s ukrajinskom vojskom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala