- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Roma je srušila Inter, a Murinjo pokazao zbog čega je poseban /video/

© AP Photo / Andrew MedichiniŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Žoze Murinjo, trener Rome, ispratio je veliku pobedu nad Interom u Milanu (2:1) u derbiju 8. kola Serije A iz klupskog autobusa. Zatim je istrčao iz istog i slavio sa svojim saradnicima ispred stadiona „Đuzepe Meaca“, pa je Portugalac još jednom u potpunosti opravdao nadimak „gospodin posebni“.
Sa Žozeom Murinjom nikada nije dosadno. Možete da ga volite ili mrzite, ali je on tip osobe koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Zbog crvenog kartona u dvoboju sa Atalantom pre reprezentativne pauze Žoze Murinjo nije mogao da sedi na klupi Rome u derbiju sa Interom.
Zamenio ga je njegov mladi asistent Salvatore Foti koji je sa samo 34 godine imao tu čast i privilegiju da predvodi „vučicu“.
Loše su počele stvari po Rimljane na „Meaci“ jer je Di Marko pogodio u 30. minutu, a Murinjo nije bio tu da pomogne, već je iz autobusa pratio situaciju i po svoj prilici nije ni bio na telefonskoj vezi sa svojim pomoćnikom. Bar kamere nisu uhvatile taj momenat.
Ipak, Roma se bez svog komandanta nije predavala, a Argentinac Paolo Dibala koji je ovog leta stigao kao najveće pojačanje iz Juventusa, uspeo je prelepim golom iz voleja da donese izjednačenje u 39. minutu.
Na kraju su gosti, za koje je svih 90 minuta odigrao bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, bili ti koji su se radovali velikom trijumfu u derbiju osmog kola italijanskog šampionata, a heroj je bio defanzivac Kris Smoling koji je matirao Samira Handanoviča u 75. minutu.
„Gospodin posebni“ je u svom stilu znao da proslavi velika tri boda, izvojevana teškom mukom protiv aktuelnog vicešampiona, a snimak slavlja „okačio“ je na svom Instagram storiju koji je ekspresno postao pravi hit na društvenim mrežama.
Roma je zahvaljujući trijumfu nad Interom zasela na peto mesto Serije A sa 16 osvojenih bodova posle osam kola, Inter je sedmi sa 12, dok prvoplasirani Napoli ima 20 bodova.
Indonezija stadion - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Anarhija se prenela na ulice Indonezije – raste broj poginulih /video/
Indonezija stadion - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Stampedo na fudbalskoj utakmici – preko 100 poginulih /video/
Vladimir Sičevoj, FK Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Dao gol, pa zaprosio devojku – umesto „njet“ rekla mu je „da“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala