- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Anarhija se prenela na ulice Indonezije – raste broj poginulih /video/

© AP Photo / Hendra PermanaIndonezija stadion
Indonezija stadion - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Raste broj žrtava posle stampeda koji se dogodio u Indoneziji na fudbalskom meču između Areme i Persebaje Surbaje. Oko 174 osobe je nastradalo, a preko 200 ranjeno, dok desetine vozila hitne pomoći prevozi povređene sa stadiona. Anarhija sa stadiona se prenela na ulicu.
Fudbalska priredba pretvorila se u krvavi pir, u sukob policije i navijača koji su uleteli na teren. Žrtava je bilo i zbog gušenja suzavcom.
Društvenim mrežama kruže video snimci na kojima se vide desetine vozila hitne pomoći kako sa stadiona na kojem se dogodila tragedija prevoze povređene.
Šef policije Istočne Jave Niko Afinta poručio je da je situacija izuzetno napeta.
„Dogodila se masovna pobuna, potpuna anarhija. Navijači su uleteli na teren i napali policajce“.
Ipak, nije se na tome zaustavilo. Haos sa stadiona preneo se i na ulice Indonezije. Pobesneli su stanovnici Malanga, grada u kojem je odigran kobni meč, a sve zbog reakcije policije. Narod je izašao na ulice, a prema navodima tamošnjih medija došlo je do novih sukoba između demonstranata i organa reda. Navijači Areme gađali su kamenicama policiju.
Tragedija u Indoneziji na fudbalskoj utakmici ubraja se među najveće u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu. Podsetila je na katastrofalne scene sa stadiona Hilsborou, kada su u FA Kupu 1989. godine igrali Liverpul i Notigen Forest, a zbog loše organizacije 96 navijača je izgubilo život.
Tu je i Hejsel koji se smatra jednim od najvećih tragedija u istoriji fudbala, kada je u maju 1985. godine poginulo 39 navijača tokom meča Kupa šampiona između Liverpula i Juventusa, dok je 600 povređeno.
Indonezija stadion - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Stampedo na fudbalskoj utakmici – preko 100 poginulih /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
„Rano je...“ – trener se oglasio o povredi Mitrovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala