- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ratovao“ je sa Novakom, Rafom i Rodžerom i oglasio se iz penzije: Rodžerov trag biće najdublji

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Odlazak Rodžera Federera u penziju i dalje je aktuelna tema u teniskom svetu, a među onima koji su imali šta da kažu je i Čeh Tomaš Berdih, koji se povukao pre tri godine. Iako se od tada ne eksponira u javnosti, sada je poručio da će Švajcarac ostaviti dublji trag od Novaka Đokovića, kao i da je veća ikona od Rafaela Nadala.
U belom sportu već godinama traje debata oko toga ko je najveći svih vremena, odnosno ko je GOAT. I dok jedni uzimaju broj Grend slem titula, drugi broj nedelja provedenih na tronu, treći broj Mastersa i tako u nedogled, Tomaš Berdih smatra da je najdublji trag ostavio čuveni Švajcarac.
Istina, Federer se penzionisao sa manjim brojem najvećih titula (20), Novak ima 21, a Nadal 22 najveća trofeja. Ali, to ga apsolutno ne isključuje iz pomenute trke. Bar je takav stav bivšeg češkog teniskog asa koji je vodio veliki broj borbi sa pomenutom trojkom svetskog tenisa.
„Oni koji žele da porede najveće asove kroz brojke će uvek pronaći različite argumente za razne igrače. Možda je broj Grend slem titula najobjektivnija mera, ali ponovo imate sportiste koji su ostavili dubak trag. Mislim da će Federer imati jači trag od Đokovića. Takođe, on je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato što je započeto tu veliku eru. To što je uradio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima. Mnogo je onih koji su počeli da prate tenis zbog Federerovih veština. To ga čini superiornim u odnosu na ostale. Mada, apsolutno razumem ako neko od navijača vidi nešto posebno u Đokoviću, Nadalu ili ostalim igračima“, rekao je Berdih za češki Idnes.
Osvrnuo se bivši češki teniski as i na ponašanje Švajcarca van terena, o kojem je takođe imao samo reči hvale.
„Rodžer se ponašao ljudski i prijatno van terena. Ukoliko biste naišli na njega u svlačionici ili negde van terena, ne biste verovali da je to on. Bilo je momenata kada se ponašao kao dečak i kada je pravio gluposti“, rekao je Tomaš Berdih.
Marin Čilić - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Đoković sa Hrvatom za titulu u Tel Avivu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
„Moj ludi srpski mentalitet...“ – Novak objasnio uzroke drame protiv Rusa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Izraelac „razbio Novakov um“ i ostavio ga bez teksta: „Šta radiš, čoveče?!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala