- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Moj ludi srpski mentalitet...“ – Novak objasnio uzroke drame protiv Rusa

© AFP 2023 / JACK GUEZNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, rekao je da je morao da se bori sa naletima emocija tokom drugog seta polufinalnog meča turnira u Tel Avivu protiv ruskog igrača Romana Safijulina.
Novak je slavio sa 6:1, 7:6, ali je u drugom setu dolazio u teške momente.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SPORT
Srpsko-ruski duel je pripao Novaku – od rutine preko drame za finale!
„Bio sam veoma emotivan u drugom setu, bilo je mnogo tenzije, delom i zbog njegovog agresivnog stila igre, sjajno je servirao, a kada ima vremena jako je opasan iz udaraca. Znao sam da moram da ostanem stabilan i da će on podići nivo igre, kao što se i desilo u drugom setu“, rekao je Đoković.
I nastavio...
„Bilo je mnogo emocija, neke su bile dobre, neke ne, ali ne možete biti uvek perfektno mirni, pogotovo ne mogu ja sa svojim ludim srpskim mentalitetom. Ponekad poludim na terenu. Ponekad mi to pomaže, razbudi me, ponekad ide protiv mene, ali sam ja ljudsko biće kao i svi vi ovde, nosim se svakodnevno sa svojim emocijama, ponekad dobro, ponekad loše. U svakom slučaju, važno je da date sve od sebe na terenu. Vrlo sam srećan što mogu da podelim emociju sa vama i hvala na podršci“, istakao je Đoković.
U nekoliko navrata mreža je pomogla njegovom rivalu.
„Mreža i ja nismo bili u ljubavi danas, ali to se dešava, ovo je jedan od onih dana kada morate da ostanete mentalno fokusirani i snažni, da verujete da možete da uspete. Roman mi je pomogao greškama u taj-brejku, ali je važno da sam ostao stabilan i da sam birao prave udarce. Veoma sam sreća što sam prošao ovaj izazov“.
Novak je tokom meča oprezno izvodio druge servise.
„Menjao je poziciju na drugom servisu, ja se nisam osećao toliko sigurno, ponekad sam išao na sigurnost, nekad je uspevalo, nekad nije. Moraću da radim na drugom servisu pred finale. Radujem se finalu, došao sam ovde da ostanem do poslednjeg meča i to sam i uradio“, zaključio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala