- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hladnokrvno i inteligentno – Sergej sa dva gola potpisao pobedu Lacija /video/

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Sergej Milinković Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Sergej Milinković-Savić postigao je dva gola za Lacio u pobedi nad Specijom rezultatom 4:0 (2:0) u meču osmog kola italijanskog šampionata.
Srpski reprezentativac nastavlja da pruža odlične partije u dresu Lacija ove sezone, gde je sa pet asistencija lider u Seriji A, prati ga Rafael Leao iz Milana koji ima jednu manje.
Sergej je u 62. minutu hladnokrvno i inteligentno zatresao mrežu Specije na dodavanje Zakanjia sa deset metara, da bi u zaustavnom vremenu samo „bocnuo“ golmana za 51. gol u dresu Lacija.
Uhvatio je golmana gostiju Dragovskog na krivoj nozi i rutinski je desnom nogom poslao loptu u gol. Činjenica je da situacija nije bila teška za „rešavanje“, ali je Milinković-Savić pokazao klasu kod tog pogotka i zbog čega brojni klubovi stoje u redu da ga angažuju.
Većina fudbalera verovatno bi šutirala u dalji ugao u koji je i krenuo golman Dragovski, ali majstori to rade malo drugačije. „Zaplivao“ je u prazno Poljak, dok ga je Sergej „bezobrazno“ uhvatio na krivoj nozi i doneo veliku prednost Laciju protiv Specije.
Prethodno su se u strelce upisali Zakanji u 12. minutu i Romanjoli u 24, dok je kapiten Ćiro Imobile u trećem minutu promašio jedanaesterac, da bi u 64. minutu napustio teren jer nije dovoljno fizički spreman.
Traka ipak nije završila oko ruke Sergeja, što se već dešavalo u prošlosti, već ju je poneo Španac Luis Alberto.
Tačku na „i“ stavio je Sergej, još jednim efektnim i prelepim golom. Ponovo je na delu pokazao eleganciju i hladnokrvnost, nakon što je „bocnuo“ loptu preko Dragovskog za konačnih 4:0.
Zahvaljujući ubedljivom trijumfu nebeskoplavi su treći na tabeli Serije A sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirana Atalanta, dok vodeći Napoli ima 20 bodova.
Interesantno, Lacio je prvi put od marta 2015. godine pobedio s četiri gola razlike, a da njegova odbrana nije kapitulirala.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Strogo poverljiv dokument iz sveta fudbala ugledao svetlost dana /foto/
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
SPORT
Roma je srušila Inter, a Murinjo pokazao zbog čega je poseban /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala