- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najveći proizvođač ruskih oklopnih vozila povećava broj zaposlenih za 40 odsto

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo Tajfun
Oklopno vozilo Tajfun - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
Vodeća ruska kompanija koja proizvodnji oklopna vozila „Remdizelj“ iz grada Naberežnije Čelni republici Tatarstan, zbog sve većih potreba vojske za vojnom opremom, planira da poveća broj zaposlenih za 40 odsto, saopštila je Sputnjiku pres služba kompanije.

„Data situacija zahteva povećanje proizvodnje vojne opreme. Danas imamo zadatak da popunimo sva slobodna radna mesta u 'Remdizelju'. Međutim, tu nije reč o pozicijama u ekonomskom ili administrativnom sektoru, već isključivo o tehničkim stručnjacima. Povećaćemo broj zaposlenih za 40 odsto“, rekli su u kompaniji „Remdizelj“.

Sagovornici su dodali, da je danas u fabriku, u kojoj radi oko 2.400 ljudi, stigao veliki broj kandidata, od kojih su mnogi visokokvalifikovani stručnjaci koji su ranije radili u mnogim stranim mašinskim kompanija.
U kompaniji su podvukli, da bez obzira na porast broja zahteva za proizvodnjom već poznatih oklopnih vozila, ne zaustavlja se rad na projektovanju novih modela. Jedan od najnovijih je oklopno vozilo 3-STS „Ahmat“ - sastavni deo ruske vojske koji je napravljen u skladu sa iskustvima iz specijalne vojne operacije.
„Remdizelj“ proizvodi oklopnu tehnika za rusku vojsku i u većini slučajeva su to oklopna vozila iz porodice „Tajfun“, „Tornado“ i „Vistrel“, različitih klasa i na različitim šasijama. Ova vozila su se dobro pokazala tokom specijalne vojne operacije.
General kopnenih snaga Rusije Oleg Saljukov je izjavio da su sanitarna vozila „Linza“ koja su proizvedena na bazi „Tajfuna" spasila veliki broj života ruskih vojnika i oficira.
U septembru je predsednik Rusije Vladimir Putin održao sastanak sa rukovodiocima kompanija odbrambeno-industrijskog kompleksa, na kojem su razmotrili isporuke vojne tehnike, pre svega u jedinicima koje učestvuju u specijalnog operaciji.
Avion Be-200 koji gasi požar u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
RUSIJA
„Rosteh“ prelazi na poseban režim rada: Povećava se proizvodnja vojne tehnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala