- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: Napad na „srce Kremlja“? Odlučno ćemo braniti suverenitet

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Ruska ambasada u Vašingtonu oštro je reagovala na informacije koje je objavio „Njuzvik“, pozivajući se na izvore u Pentagonu, o tome da se navodno prave planovi za udar na rusko vojno-političko rukovodstvo – kao odgovor na potencijalnu primenu nuklearnog oružja od strane Rusije.
Jedna od varijanti je tzv. "obezglavljujući" napad na „srce Kremlja“.
„Želimo da verujemo da takva besmislena razmišljanja nisu odraz zvaničnih stavova američkog Ministarstva odbrane. Polazimo od toga da su u Vašingtonu svesni eskalacionog karaktera takve besmislene retorike“, naveli su u ambasadi.
Rusko diplomatsko predstavništvo u Sjedinjenim Državama poručilo je Pentagonu da ne sumnja u odlučnost Rusije da brani državni suverenitet, teritorijalnu celovitost i narod svim raspoloživim sredstvima.
„Zbog toga rizični misaoni eksperiment vojnih planera SAD na kraju može skupo da košta SAD. Svaki vojni sukob nuklearnih država neminovno će dovesti do katastrofalnih posledica“, upozorile su diplomate.
O tome šta je ruski predsednik Vladimir Putin mislio kad je rekao da ne blefira u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Pogledajte i ceo govor Vladimira Putina o upotrebi svih raspoloživih sredstava u slučaju pretnje teritorijalnom integritetu Rusije, sa prevodom na srpski:
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala