- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev: Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Rusija će upotrebiti nuklearno oružje u slučaju da ona ili njeni saveznici budu napadnuti takvim oružjem ili ukoliko se pojavi pretnja opstanku Rusije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
Prema njegovim rečima, Rusija ima pravo da primeni nuklearno oružje u slučaju da je to neophodno, striktno u skladu sa temeljima geopolitike u oblasti nuklearnog obuzdavanja.
„Treba još jednom ponoviti, zbog onih koji ne čuju dobro i koji čuju samo sebe. Rusija ima pravo da primeni nuklearno oružje ako je to neophodno, u slučajevima već ranije definisanim, striktno u skladu sa Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja. Ako na nas ili naše saveznike bude izvršen napad uz primenu takvog naoružanja ili ako se, u slučaju agresije uz upotrebu konvencionalnog oružja, pojavi opasnost po opstanak države“, rekao je Medvedev.
Poslednjih dana je tema ruska nuklearna pretnja, navodi Medvedev, od Rusije se traži da skloni ruku sa svog „nuklearnog dugmeta“ i preti joj se strašnim posledicama.
U poruci na Telegramu on je rekao da je za NATO bezbednost SAD, Britanije, Belgije važnija nego sudbina Ukrajine i da će u Alijansi „progutati“ primenu bilo kog oružja u aktuelnom sukobu.
Isporuka modernog naoružanja je za Zapad čist biznis pomešan sa mržnjom protiv Rusije, kaže on.
Kako je dodao, ako Rusija bude prinuđena da primeni najstrašnije oružje protiv Kijeva, NATO se neće direktno mešati u sukob jer „prekookeanski i evropski demagozi ne nameravaju da stradaju u nuklearnoj apokalipsi“.

„Zamislimo da je Rusija prinuđena da upotrebi najstrašnije oružje protiv ukrajinskog režima koji je izvršio sveobuhvatnu agresiju i koji opasan po sam opstanak naše države. Pretpostavljam da se NATO neće direktno mešati u sukob čak i pri takvom razvoju situacije. Jer, bezbednost Vašingtona, Londona i Brisela je za Severnoatlantski savez daleko važnija nego sudbina Ukrajine koja nikome nije potrebna i koja propada uprkos ogromnim isporukama raznog naoružanja“, naveo je on.

Medvedev je istakao i da Rusija neće dozvoliti da susedi, neprijateljski raspoloženi prema njoj, dođu do nuklearnog naoružanja, na primer nacistička Ukrajina.
Takođe je dodao da je besmisleno računati na razum i političku volju kijevskog režima.
O mogućnosti upotrebe atomskog oružja i tome šta je ruski predsednik Vladimir Putin mislio kad je rekao da ne blefira u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Pogledajte i ceo govor Vladimira Putina o objavi delimične mobilizacije sa prevodom na srpski:
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
RUSIJA
Rusija nije pretila nikome nuklearnim oružjem: Bajden „pripisao” Putinu reči koje on nije rekao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala