- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Potpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPotpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom
Potpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Dokumenti o ujedinjenju DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti s Rusijom potpisani su na ceremoniji u Kremlju.
Dokumente su zajedno s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom potpisali lideri DNR i LNR, Denis Pušilin i Leonid Pasečnik, šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki i šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saljdo. Nakon potpisivanja sporazuma intonirana je ruska himna.
„Stanovnici LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti napravili su svoj izbor – da budu sa svojim narodom, da budu sa Otadžbinom, da žive njenu sudbinu, da pobeđuju zajedno sa njom. Iza nas je istina! Iza nas je Rusija“, rekao je ruski lider Vladimir Putin na ceremoniji potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Rusije.

Pasečnik i Pušilin: Donbas se vratio kući

Lider LNR Leonid Pasečnik rekao je da se dogodilo ono „čemu su kroz suze i bol težili milioni Rusa“.
On je podsetio da su neonacisti pokušali da slome stanovnike LNR, ali da su oni dokazali svoju privrženost cilju i postigli su ujedinjenje sa istorijskom otadžbinom.
„Ta pobeda ne bi bila moguća bez hrabrosti i otpornosti koji su pokazani u borbi protiv ukrajinskih nacista“, saopštio je Pasečnik.
Kako je dodao, Donbas je sada kod kuće, u krugu porodice, gde ga čeka srećna i svetla budućnost.
Lider DNR Denis Pušilin je nakon potpisivanja sporazuma o pristupanju Rusiji izrazio zahvalnost ruskom predsedniku na odlukama koje su postale temelj za obnavljanje istorijske istine i pravde.
On je potpisivanje dokumenta nazvao istorijskim događajem.
„U ime svih stanovnika Donjecke Narodne Republike izražavam duboku zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu za svaki korak, svaku odluku koja je postala temelj za obnavljanje istorijske istine i pravde“, napisao je Pušilin na svom Telegramu.
On je takođe čestitao svojim zemljacima.
„Mi smo kod kuće! Donbas se vratio u Rusiju, Rusija je porasla za milion svojih patriota“, istakao je Pušilin.
Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Na osnovu 100 odsto obrađenog materijala u DNR je za ujedinjenje s Rusijom glasalo 99,23 odsto građana, u LNR 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti 87,05 odsto, a u Zaporoškoj oblasti 93,11 odsto.
Putin je prošle sedmice rekao da će podržati odluku žitelja Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti. Ukrajina ne priznaje rezultate referenduma.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
RUSIJA
Istorijsko obraćanje Putina: Zapadu nije potrebna Rusija, ali je potrebna nama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala