- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crveno-beli „toranj“ za Sputnjik: I da smo najgori – teško ćete nas pobediti kod kuće!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Hasan Martin
Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Crvena zvezda ove sezone renovirala je u potpunosti centarsku liniju. Stigli su Filip Petrušev, Miroslav Raduljica i Hasan Martin. Pojačanje iz Olimpijakosa za Sputnjik iznosi utiske o gradu, treneru, ekipi i večitom derbiju protiv Partizana.
Za sada se snalazi u glavnom gradu Srbije i privikava se na nove uslove pošto stiže iz poslovično tople Atine.
„Grad je sjajan. Znam da može ovde da bude prilično hladno, ali za sada se ne žalim. Hrana je odlična, atmosfera je odlična. Kada je tim u pitanju, još gradimo hemiju, imamo potpuno novog trenera, potpuno novu ekipu. Posao je pred nama, mislim da može da bude posebna sezona ako svi budu zdravi“, rekao je Martin za Sputnjik.
Od mnogih igrača crveno-belih može se čuti da je u pitanju novi tim, a novi je i trener Vladimir Jovanović.

„Sviđa mi se trener! Mislim da će i navijači da ga vole. Nov je, nema iskustva u Evroligi, ali definitivno zna šta radi. Uzbuđen sam što ću igrati kod njega, definitivno je tip trenera koje volim. Voli energiju, voli da njegov tim igra brzo, agresivno“, objašnjava Martin.

Martin poznaje našu regionalnu košarku jer je nosio dres Budućnosti iz Podgorice u sezoni 2019/2020.
„Veoma mi je poznata ABA liga, kakvi su navijači, da se igra fizički jako. Pokušaću da dam savete onima koji nisu igrali, jer znam kako sve izgleda. Razgovarao sam sa Džejlenom mnogo, nikada nije igrao u Evropi. Trudim se da mu objasnim šta ga čeka na terenu i van njega. Nije svakako doživeo ovakve navijače ranije“, ističe Martin.
© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Hasan Martin
Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin
Dok govori u dvorani Pionir, vidi se da zna kako je igrati kao gost protiv crveno-belih. To je velika prednost srpskog predstavnika u Evroligi.
„Teško je ovde pobediti. Može Zvezda da ima i najgori tim na svetu, biće i dalje izazov pobediti je kada igra kod kuće. Navijači imaju veliki udeo. Imaju ludu energiju, posebno u ovoj dvorani Pionir. Jer je manja. Glasno je ovde. Ne mogu da dočekam“, otvoreno će Zvezdin Amerikanac.
Zatim dodaje...
„Moram da koristim iskustvo kao prednost, treća mi je sezona, ali sam dosta prošao. Želim da se Zvezda vrati u TOP 8, jer je Fajnal for iskustvo koje ne može da se opiše“.
Iako nikada nije igrao večiti derbi protiv Partizana, jasno mu je koliko su te utakmice bitne za navijače i javnost.
„Te utakmice su važne, a meni su derbiji baš mnogo bitni. To je više od košarke. Zbog grada, strasti navijača. To je jedan od najvećih derbija u Evropi, tačka. Igrao sam u Grčkoj, želim da vidim i ovaj, da vidim razlike, koji je veći a-ha-ha. Uzbuđen sam što ću biti deo svega toga“, rekao je Martin.
Anketa
Ko će osvojiti ABA ligu?
Vil Klajburn  - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
SPORT
Amerikanac žali za Moskvom: „Moja druga kuća!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala