- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac žali za Moskvom: „Moja druga kuća!“

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaVil Klajburn
Vil Klajburn  - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Američki krilni košarkaš Vil Klajburn kaže se u CSKA osećao kao kod kuće, ali kada je već morao da ode, odluka o prelasku u Efes nije bila teška.
„Spolja sve izgleda loše, ali tamo se ni u jednom trenutku nisam osećao nekomforno, ništa nije bilo drugačije zbog svega što se dešava. Klub je i dalje bio profesionalan, uživao sam u gradu, za mene je sve bilo normalno. Moja porodica je u Rusiji provela veliki deo detinjstva moje dece, to nam je bila druga kuća“, rekao je Klajburn.
Amerikanac je za CSKA odigrao 236 utakmica.
„Bio sam tu pet godina i planirao sam da ostanem, tehnički sam i potpisao novi ugovor pre nego što je sve počelo. Nije mi bilo lako da odem, ali srećan sam što sam dobio priliku u Efesu“.
Bilo je brojnih ponuda, ali nije Amerikancu bilo potrebno mnogo da se odluči za povratak u Istanbul, u kojem je već nastupao u dresu Darušafake.
„Trebalo m je mesto u kojem se osećam komforno i u kojem mogu da jurim trofeje, a Efes je upravo to – kada su se oni zainteresovali, to je bio kraj. Imam priliku da budem saigrač sa sjajnim momcima i sjajnim košarkašima. Kada sam došao ovde i video odnose u ekipi, jasno je zašto su imali toliko uspeha“, zaključuje 32-godišnjak rođen u Detroitu.
Efes je već osvojio Superkup Turske, a evroligašku sezonu počinje utakmicom sa Crvenom zvezdom kod kuće narednog petka.
Nedavno je u emisiji Miljanov korner o dešavanjima u ruskoj košarci govorio selektor ruske reprezentacije Zoran Lukić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala