- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Istraživanje: Prosečna osoba četiri sata dnevno funkcioniše „na autopilotu“

© Depositphotos.com / BelchonockDevojka spava na volanu automobila
Devojka spava na volanu automobila - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
Pratite nas
Da li se svaki dan osećate potpuno isto, dani su isti, a godine tek prolaze? Ako je tako, daleko od toga da ste sami. Ispostavilo se da prosečna odrasla osoba provede više od 10 godina života na „autopilotu“, prateći iste rutine i rituale svaki dan, navodi najnovije istraživanje.
Četvrtina od 2.000 ispitanih odraslih Britanaca priznaje da često „lebdi“ čak pet ili više sati dnevno bez ikakvog razmišljanja o tome šta radi. Ovo je 1.396 sati godišnje, 27 sati nedeljno i skoro četiri sata dnevno radeći iste stvari..
Štaviše, 64 procenta odraslih tvrdi da se njihova dnevna rutina gotovo nikada ne menja. Na vrhu liste rutina jeste oblačenje ili tuširanje u uvek isto vreme i jedenje istog doručka.
Ipak, 79 odsto onih koji osećaju da su „zaglavili u kolotečini“ rutine koje se ponavljaju smatraju da ih to sprečava da ostvare svoje ciljeve. Najčešće stvari koje ispitanici kažu da bi voleli da rade, ali još uvek nisu imali priliku jeste da uče nove veštine ili zanate, putuju ili započnu novu karijeru. Učenje novog instrumenta i početak ulaganja zaokružuju pet najboljih stvari koje svakodnevne rutine sprečavaju ljude da postignu.
Studija takođe otkriva da 51 odsto odraslih priznaje da odugovlači umesto da reaguje na zadatke koje je potrebno obaviti – uključujući upravljanje finansijama, organizovanje sastanaka sa prijateljima i kupovinu hrane. Kao rezultat toga, šest od 10 je kupilo knjigu za samopomoć – ali polovina je nikada nije završila, a neki nisu ni završili prvo poglavlje. Više od polovine anketiranih (53%) smatra da bi trebalo da budu proaktivniji u upravljanju ličnim finansijama.
Ansiedad, referencial - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Sindrom varalice, mehanizam koji vas pogađa a da toga niste svesni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala