- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov prvi rival pobeđivao i Federera: Deluje bezopasno, ali obožava da „seče“ favorite

© AFP 2023 / JACK GUEZPablo Anduhar
Pablo Anduhar - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, igraće takmičarski meč prvi put posle skoro tri meseca, a protivnik u drugom kolu turnira u Tel Avivu biće mu španski teniser Pablo Anduhar. U prvi mah ime koje nije zvučno, ali kada se pogleda njegova statistika to je teniser koji obožava da pobeđuje favorita.
Iako je trenutno 151. teniser sveta Španac je umeo da pravi senzacije, od kojih je najveća pobeda protiv Rodžera Federera prošle godine u drugom kolu turnira u Ženevi.
Tada se Federer vratio posle pauze zbog povrede kolena i bilo je jasno da neće moći da igra kao u starim danima, ali je pobediti ga i dalje bilo ravno senzaciji.
U prvom kolu Rolan Garosa prošle godine posle epske drame pobedio je i Dominika Tima. Austrijanac je poveo sa 2:0 u setovima, ali je Španac uspeo da preokrene i eliminiše dvostrukog finalistu Otvorenog prvenstva Francuske.
Delovalo je kada se čuje ime da Novak za protivnika ima autsajdera, ali zapravo neće imati nimalo naivan zadatak.
Anduhar je u karijeri uspeo da dođe do četiri titule, sa Novakom je igrao dva meča i nikada ga nije pobedio. Ipak, moguće je da će španski teniser pokušati da iskoristi Novakovu pauzu koja je usledila posle Vimbldona.
Sezonu je počeo trećim kolom Australijan Opena, ali su potom usledili bolji rezultati samo na čelendžerima zbog čega je teško poverovati da bi mogao da naudi Đokoviću u Tel Avivu.
Španski teniser sigurno bi nastavio da poboljšava rezultate iz 2015. godine kada je bio 32. na svetu, ali je u periodu od 2016. do 2017. godine čak tri puta morao da operiše lakat.
Srpski as pre singla trebalo je da odigra dubl sa Jonatanom Erlihom, ali Izraelac nije mogao da igra i samo je izašao pred publiku kako bi se oprostio od karijere koju mu je obogatio i Đoković.
Novak Đoković i Džonatan Erlih
 - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Kraj za Đokovićevog prijatelja: „Nole, mnogi ne znaju kakav si čovek!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Novak saznao prvog rivala
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Novak izlazi na teren posle skoro tri meseca – završen je „baksuzni“ deo godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala