- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak izlazi na teren posle skoro tri meseca – završen je „baksuzni“ deo godine

© AP Photo / Ariel SchalitNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Prvi put posle 10. jula i osvajanja Vimbldona Novak Đoković odigraće takmičarski meč u Tel Avivu. Novak izlazi na teren u konkurenciji dublova oko 17:30 zajedno sa Džonatanom Erlihom protiv Sandera Arendsa i Barta Stivensa.
Na Lejver kupu navijače Novaka Đokovića zabrinula je povreda zgloba, ali ispostavilo se da nije strašna i da će srpski as bez smetnji moći da igra u Tel Avivu posle skoro tri meseca.
Dok čeka protivnika za meč u singlu koji igra u četvrtak, Novak će na teren u dublu sa Erlihom koji igra oproštajni turnir.
Đoković je sa Izraelcem osvojio jedinu titulu u dublu u karijeru, 2010. godine u Kvinsu,a 12 godine kasnije njegov prijatelj i kolega završiće karijeru.
Tokom prvog meča Lejver kup Novak Đoković je protiv Frensisa Tijafoa pokazao sjajnu igru i delovao je sigurno kao da i nije pauzirao. Ipak, već u drugom meču protiv Feliksa Ože Alijasima zglob nije slušao.
Kao jedan od razloga povrede Novak je naveo i taj problem što ove sezone nije imao priliku mnogo da igra pa je samim tim odreagovalo i telo.
Pripremao se Novak da sezonu nastavi u ritmu posle Vimbldona, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države.
Time je Novak ostao uskraćen za dva Grend slem turnira ove godine jer je prethodno deportovan iz Australije.
Srpski as imao je i tu nesreću da na Vimbldonu nije dobio poene jer je oduzimanje bodova bio odgovor ATP na odluku britanske vlade da zabrani učešće ruskim i beloruskim igračima na turniru.
„Baksuzna godina“ nije bila razlog da Novak posustane i bude demoralisan, već je motivisano pristao da igra u Tel Avivu, Astani i Parizu kako bi sakupio bodove za Završni Masters u Torinu.
Crni oblaci trebalo bi da su iza srpskog asa, a koliko može na terenu posle velike pauze pokazaće najpre u dublu.
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Federerov bolni pozdrav: „Izgubio sam sve“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Đoković otkrio zašto igra u Tel Avivu: Mnogo sam propustio...
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Loša vest: Krunićeva pokidala prednje ukrštene ligamente kolena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala