- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Bajden dužan da odgovori da li je Amerika realizovala pretnju „Severnom toku“

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti „Severnog toka“ i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Predsednik SAD Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju 25. i 26. septembra kada su se na tri trase ‘Severnog toka’ i ‘Severnog toka 2’ dogodili vanredni događaji koji se preliminarno kvalifikuju kao napukline gasovoda i iznose pretpostavke o eksplozijama“, navela je Zaharova.

Ona je na svom Telegram kanalu objavila snimak Bajdenovog nastupa i navela njegove reči s početka februara: „Ako Rusija napadne Ukrajinu, ako tenkovi i vojnici pređu granicu Ukrajine, onda više neće biti … ‘Severnog toka’. Završićemo s njim. Obećavam vam, mi to možemo“.
Zaharova je još navela da je izjava o nameri potkrepljena obećanjem.
„Treba snositi odgovornost za reči. Neshvatanje onoga što je izgovoreno ne oslobađa odgovornosti. Evropa mora da zna istinu“, zaključila je Zaharova.
Kompanija „Nord strim 2 AG“ je u ponedeljak saopštila da se na jednom od krakova „Severnog toka 2“ (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska. Zatim je prijavljen smanjen pritisak na oba kraka (rad gasovoda prekinut je krajem avgusta, ali je on ostao napunjen gasom). Kompanija je saopštila da uzroci takođe nisu poznati.
Ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde rekla je da incidenta sa curenjem gasa na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ došlo usled eksplozija.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Misterija na dnu Baltika – ko razara najvažniji projekat Rusije i Evrope
Evropska unija i Amerika - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Podkast
Sjedinjene Države protiv Evropske unije | Novi Sputnjik poredak
Logo gasovoda Severni tok 2 na cevi napravljenoj u postrojenju za valjanje cevi u Čeljabinsku - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
RUSIJA
Kremlj: Rusija ne stoji iza incidenta na „Severnom toku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala