- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Revolucija u Bugarskoj – na Krletov način

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMladen Krstajić
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Za kratko vreme Mladen Krstajić je kupio Bugare. Pobede nad Gibraltarom (5:1) i Severnom Makedonijom (1:0) probudile su nadu u komšiluku u bolje dane tamošnjeg reprezentativnog fudbala koji pokušava da se vrati u moderne tokove posle višegodišnjeg tavorenja.
Bugarski mediji hvale Srbina na klupi njihovog tima, a posebno plan koji su njegovi puleni na gostovanju u Skoplju sproveli do perfekcije.
Smatraju i da bi Bugarska - po Krstajićevim zamislima - pobedila čak i u ravnopravnoj borbi, a ne sa igračem više kao što je to bio slučaj.
U Skoplju se, kažu Bugari, videla razlika u ponašanju svih reprezentativaca u odnosu na prvi duel s Makedoncima u Razgradu (1:1) kada Krstajić nije bio na klupi.
Očekuju naše komšije da na bazi minule dve pobede Krstajić spremi Bugare za naredne cikluse i još bolje rezultate.
Znaju i Bugari da ne može sve da se promeni brzo i za osam dana, da ne treba očekivati čudo od nekadašnjeg selektora Srbije. Ali opet se uzdaju da su sa Mladenom Krstajićem dobili pravog kormilara reprezentacije.
Dobar selektor nije tu da uči igrače kako da šutiraju loptu, već da im nađe pravo mesto u timu i odredi zadatke i obaveze.
Što je Mladen Krstajić već na startu uradio na najbolji mogući način.
Pred Bugarima je zanimljiva godina. Krstajić nema puno vremena za eksperimente, mora da se osloni na najbolje u datom trenutku. Tim koji je igrao na prethodne dve utakmice može komotno da čini okosnicu u godinama koje slede.
Igrači kao Marin Petkov, Ilijan Stefanov, Filip Krasev, Ilija Gruev ne treba da budu pozivani s vremena na vreme, već da stalno budu tu. Krstajićevi prethodnici su na deset utakmica izmenjali 40 različitih fudbalera.
Bugari se nadaju da to neće opet biti slučaj i da će Mladen Krstajić nastaviti da forsira grupu koja je posle dosta vremena obradovala naciju dobrim rezultatima.
Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Krstajićevi Bugari ruše sve redom /video/
Nedavno je u emisiji Miljanov korner gostovao generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala