- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petrić se poverio Grcima: Ne živim od fudbala, imam svoj biznis

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener crno-belih Gordan Petrić
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić iskoristio je reprezentativnu pauzu da otputuje do Atine na par dana, a tamo su ga „uhvatili“ lokalni novinari koji su sa njim pročešljali razne fudbalske teme.
Za one koji ne znaju, Petrić je svojevremeno nosio dres atinskog AEK-a (sedam utakmica), a u velikom intervjuu za grčke medije rekao je da je kupio dve sezonske karte za novi stadion koji su žuto-crni izgradili.
„Neću moći da dođem na utakmice jer se mečevi AEK-a i Partizana poklapaju svakog vikenda, ali mislim da će moj sin gledati jednu u decembru“, pohvalio se Petrić u razgovoru za grčki portal SDNA.
Trener crno-belih je preuzeo Partizan u nezgodnom trenutku.
„Došao sam posle četiri kola kada je tim već zaostajao. Imali smo jednu pobedu do tada. Uslovi za preuzimanje ekipe nisu bili dobri, ali oduvek sam želeo da treniram Partizan. Odlučio sam da prihvatim ponudu i preuzmem tim. Do tada igrači nisu bili fokusirani 100 odsto na svoje obaveze, a bilo je problema i sa navijačima“, tvrdi Petrić.
© Miroslav TodorovicFuseni Dijabate
Fuseni Dijabate - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
„Igrači nisu mogli da iskažu sav potencijal, ali smo trening po trening uspeli da ih psihički oporavimo, pa su igrali sve bolje i napravili seriju mečeva bez poraza. Mislim da će do Mundijala u Kataru igrati još bolje, a onda ćemo moći da napravimo neophodne rezove“, dodaje Petrić.
Kormilar crno-belih je uveren da prednost Zvezde nije nedostižna.
„Razlika je pet bodova u korist Crvene zvezde, ali nas čekaju još dve međusobne utakmice do kraja sezone. Obe ekipe žele šampionsku titulu jer donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Naravno, i drugo mesto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je naš cilj da napredujemo korak po korak i vidimo gde ćemo završiti na kraju“, ističe Petrić.
© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa večitog derbija
Detalj sa večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Trener Partizana kaže da u ovom trenutku ne može da forsira mlade igrače u crno-belom dresu, ali da se nada da će u budućnosti to biti izvodljivo.
„U Partizanu ne možete da igrate s decom svakog vikenda jer je svaka utakmica kao finale i nosi imperativ pobede. Moramo da pobeđujemo, a svaka utakmica je važna za naše ciljeve. U budućnosti, pak, moramo da pustimo da igraju deca koja to zaslužuju.“
Na pitanje da li bi u budućnosti ponovo trenirao neki grčki klub, Petrić odgovara:
„Nikada ne znate šta nosi budućnost. Lično, ne živim od fudbala, imam svoj biznis i ne osećam pritisak da moram da preuzmem neku ekipu po svaku cenu. Ako se pojavi projekat koji mi se svidi i zaineresuje me, neću reći ne“, zaključuje Gordan Petrić.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
SPORT
Piksi u jednoj rečenici objasnio suštinu fudbala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala