- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi u jednoj rečenici objasnio suštinu fudbala

© Foto: Skrinšot/TV Arena SportDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2022
Pratite nas
Od prvog dana kada je seo na klupu Srbije Dragan Stojković Piksi je najavio da će njegov tim igrati napadački i ofanzivno, bez obzira na to ko je rival s druge strane, onako kako često Srbija nije igrala pre njegovog dolaska.
Pobeda u Norveškoj i trijumf u B grupi Lige nacija novo su dostignuće u Piksijevom trenerskom radu koji je odavno osvojio srca ljubitelja fudbala u Srbiji.
U razgovoru sa novinarom TV Arena Sport posle meča Piksi je na kraju stigao i do suštine fudbala koju je objasnio u samo jednoj rečenici.
„Potpuno smo nadigrali Norvešku, jer ako će duge lopte da pobede tehniku, onda ja ne znam šta je fudbal“, poentirao je Stojković.
Srpski selektor ne krije da je zadovoljan napustio Oslo.
„Bilo je malih problema na startu što je normalno, ali je kasnije došla do izražaja naša pas igra i ideje koje želimo da vidimo. Donele su nam na kraju i rezultat i pobedu", ocenio je Piksi.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Piksi: Cilj je ostvaren, ideje daju rezultate
Stojković je ponovio i da bez obzira na to da li je prva u grupi ili poslednja, Srbija uvek ide na pobedu, protiv svakog protivnika.
„Srbija uvek ide na pobedu i želi da pokaže dobar, atraktivni i napadački fudbal. Napravili smo lepe stvari zahvaljujući zdravoj grupi igrača koja razume sve taktičke stvari koje tražimo od njih. Neverovatna solidarnost na terenu, ali i van terena. Videli ste posle drugog gola kakva je to radost bila. Pokazali su da su tim“, istakao je Piksi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala