- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U području curenja gasa iz "Severnog toka" odjeknule su snažne podvodne eksplozije

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2", nemačka luka Mukran
Izgradnja gasovoda Severni tok 2, nemačka luka Mukran - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Švedski seizmološki centar saopštio je da su u području gde je došlo do curenja gasa iz "Severnih tokova" bile registrovane snažne podvodne eksplozije, javljaju mediji.
Pomorska uprava Danske izdala je saopštenje o curenju gasa u blizini ostrva Bornholm, koje „može biti opasno za plovidbu“. Kako prenosi Rojters, pozivajući se na švedsku Pomorsku upravu, "na dva mesta curi iz Severnog toka: jedno u ekonomskoj zoni Švedske i jedno u ekonomskoj zoni Danske. Oni su veoma blizu jedno drugom".
Kompanija „Nord strim 2 AG“ je u ponedeljak saopštila da se na jednom od krakova „Severnog toka 2“ (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska. Uzroci nisu poznati, uviđaj je u toku, precizirali su iz kompanije. Zatim je operator gasovoda „Severni tok“, „Nord strim AG“, prijavio da je smanjen pritisak na oba kraka (rad gasovoda prekinut je krajem avgusta, ali je on ostao napunjen gasom). Uzroci takođe nisu poznati.
U utorak je Pomorska uprava Švedske saopštila da je izdala upozorenje na dva curenja gasa iz ruskog gasovoda „Severni tok“ u švedskim i danskim vodama, piše agencija Rojters.
Polaganje cevi za gasovod Severni tok 2 u vodama Švedske - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SVET
Nemačka i Danska: Uzrok curenja na gasovodu ─ diverzija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala