- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Polomili su joj nos, a srpska lavica se javila Sputnjiku iz Sidneja i poručila: To nas motiviše!

© AP Photo / Mark BakerTina Krajišnik
Tina Krajišnik - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Košarkašice Srbije završile su grupnu fazu Svetskog prvenstva pobedom nad Francuskom, a heroj tima bila je Tina Krajišnik kojoj je na utakmici sa Malijem razbijen nos. Uprkos bolu, kapitenka je stavila masku i igrala na najvišem mogućem nivou što je pečatirala dabl-dabl učinkom. Utiske posle meča u Sidneju Krajišnik je podelila sa Sputnjikom.
S obzirom na to da košarkašice Srbije nisu imale puno vremena za odmor posle meča sa Malijkama, bilo je upitno hoće li na teren protiv Francuske izaći Tina Krajišnik koja se u samoj završnici sa Malijem povredila.
Agresivne Malijke koje su se i međusobno tukle posle meča, snažno su čuvale Tinu koja je na kraju zaradila žestok udarac u nos.
Uprkos bolu i masnici koja je umalo prekrila i oko, kapitenka i srpska lavica herojski je izašla na teren sa maskom.
Ipak, odlučila je da je skine kako bi mogla bolje da funkcioniše, a to je značilo da mora da zaboravi na bol.

„U momentu kada sam skinula masku jer nisam mogla sa njom da dišem, dobila sam udarac ponovo u oko, ali sa druge strane. Nisam mogla da verujem, malo me je bilo strah, jer sam se plašila da neću moći da igram ako ponovo dobijem udarac“, opisala je taj trenutak Krajišnik na početku razgovora za Sputnjik.

Krajišnik je upisala 12 poena i čak 13 skokova, a svaki od tih skokova donosio je i rizik da se udari. Međutim, kapitenka srpskog tima nijednog trenutka nije razmišljala o bolu već o tome kako da doprinese timu jer nije bilo zadovoljna šutom.
„Ma ne razmišljam, da razmišljam ne bih išla da skačem i otimam loptu, ali mene uvek vuče igra, vuče me lopta i da doprinesem timu. Možda mi procenat šuta nije bio dobar, ali pokušala sam bar da odradim posao u odbrani i pokušam da uzmem jš neku loptu. Dobro je bilo, provela sam i više vremena na terenu nego što sam mislila da će moći“, istakla je Krajišnik.
U prelomnim trenucima kada su Francuskinje ulazile u serije, Tina je uspevala da im oduzme loptu.
Centarski posao je težak. Imamo zadatke da zagradimo nekog, idemo na skok, uvek je to rudarski posao i onda se dešavaju ovakve povrede. Nije to nešto što nisam preživela do sada. Bolje bi bilo da se nije desilo, bukvalno u posldnjoj sekundi protiv Malija, nos je pukao ali vraćen je na mesto“,objasnila je Krajišnik.
Sa druge strane srpska košarkašica ističe da se ona trudila da nikada ne povredi nekoga na terenu.
„Nikada nisam nekog udarila tako iako igram grubo. Retko kad se desi da nekog udarim, obično ja popijem masnicu na oku ili u nos. Sve je to sastavni deo sporta“, objašnjava Krajišnik.
Francuskinje su trebalo da predstavljaju na papiru teža izazov, ali su srpske košarkašice od prvog trenutka utakmica pokazivale čvrstu igru i rano stekle prednost.
„Iskreno da kažem nikada ne gledamo ko je favorit, i kakvi smo po kladionicama. Nismo gledale da li smo rangirane na drugom, trećem ili devetom mestu. To nas ne zanima. Mene motiviše kada nas potcene, dobijem dodatnu energiju, volim da pokrenem i tim“, istakla je Tina.
S obzirom na to da voli izazovne utakmice kapitenka je uživala u susretu sa opasnom Francuskom.
„Značilo nam je da se povežemo, da odigramo dobru utakmicu, da se oslobode mlađe igračice. Želeli smo da dobijemo ovaj osećaj pred četvrfinale.Zato smo ušle jako, uvek nam je izazov da igramo protiv Francuske. Imaju odličan tim i sa njima je uvek dobar meč, baš nam je legla utakmica i drago nam je da smo uspele da je iskorisitimo na pravi način“, podvukla je srpska košarkašica.
Rezultatski utakmica sa Francuskom nije donosila ništa, ali je za samopoudanje možda i najvažnija našem timu u dosadašnjem toku šampionata.
„Mnogo znači i za budućnost. Naš tim je mlad, to su igračice koje sada stiču iskustvo na ovakvim takmičenjima. Pobediti svaku utakmicu jeo groman plus, oni crpe samopouzdanje za neke buduće mečeve. Ova utakmica je odličan primer gde su dale svoj makskimum. Mnogo mi je drago kada trener njih stavi u prvi tim jer one znaju odlično da otvore utakmicu, što je danas bio slučaj, budem mnogo ponosna na njih“, istakla je Krajišnik.
Posebno važnu ulogu na meču imala je mlada Jovana Nogić koja je ubacila 17 poena. U drugom poluvremenu Jovana je igrala maestralno i pogađala kako za dva tako i za tri poena.
„Ona je budućnost naše košarke i reprezentacije. Igraće ove godine Evroligu i diže se na nivo koji je potreban jednoj igračici. Mora da igra jake lige i da se kali i onda kda dođe u reprezentaciju može da pruži mnogo. Danas je pokazala svoj kvalitet, veruje da će se to videti u narednim utakmicama. Njima je bitan psihološki momenat, da se opsute. Znam koliko su uložile ovog leta ne samo u napadu nego i u odbrani, svaka daje poslednji atom snage. Verujem da će se to isplatiti jer znam koliko rade“, ponosna je Krajišnik.
Kapitenka srpskog tima želela je posebno da istakne da vlada fantastična atmosfera u timu.
„Divna je atmosfera, nikad se nismo ovako dobro osećale zajedno. Postoji harmonija i među nama i među stručnim štabom. Uspele smo da prevaziđemo razliku u godinama da se ona više ne oseća. Svi smo jedno i tim smo na terenu“, zaključila je Tina Krajišnik, kapiten košarkašica Srbije za Sputnjik.
Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikom kako je odlučeno žrebom.
„Verujem da će ta utakmica za nas bila mnogo teška. Ja te igračice poznajem i igrali smo sa Amerikom. Godinama su jedan od najboljih timova na svetu. Menjaju tim, ali to nisu značajne promene, imaju svoj sistem i jako brzo igru, teško je odogvoriti na njihov ritam. Ali, nećemo odustajati već ćemo dati maskimum. Treba uživati u tom trenutku i dati sve od sebe", zaključila je naša sagovornica s drugog kraja sveta Tina Krajišnik.
Marina Maljković – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Noćna mora: Srbija na SAD u četvrtfinalu Mundobasketa!
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Sašina trojka iz Srbije poletela u Sidnej! Potez koji je utišao Francuskinje /video/
Srpske košarkašice - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Marina puca od ponosa i sreće: Da li ste svesni kakav je uspeh napravljen?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala