- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marina puca od ponosa i sreće: Da li ste svesni kakav je uspeh napravljen?

© AP Photo / Mark BakerSrpske košarkašice
Srpske košarkašice - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
Pratite nas
Nakon što su košarkašice Srbije napravile ogroman uspeh i savladale reprezentaciju Francuske, selektorka Marina Maljković bila je presrećna i ponosna na igračice kojima je verovala od starta Svetskog prvenstva.
Ljutila se Marina Maljković kada god je neko rekao da košarkašice nisu uspele na nekoj utakmici ili da su nešto uradiel pogrešno.
U svakom trenutku selektorka je stajala iza svog tima i zato sada njenom ponosu nema kraja kada su Srpkinje pokazale da mogu da savladaju i favorizovanu Francusku.
„Velike čestitke dvojkama i timu. Videli ste da sam im prišla na kraju utakmice što inače ne radim. Pokazale su ono što vam pričam od prvog dana. Ponosna sa na njih i naravno da ćemo se boriti hrabro u četvrtifnalu. Mislite da utakmica nije bila značajna,ali nama jeste. Da pokažemo da je ova generacija kao prethodna spremna da dobije velike utakmice“, poručila je srećna Marina Maljković.
Žreb će odlučiti da li će protivnice u borbi za polufinale biti Kineskinje ili Amerikanke. Po onome šta prikazju tokom prvenstva u Australiji jasno je da se ne zna protiv koga će biti teže. Ali, Marina ne razmišlja o ishodu.
„Za četvrtfinale se uvek isto sprema, videćemo ko nam je protivnik, to će biti mnogo teška utakmica. Šta god uradile, ova utakmica je bila izuzetno važna ispunile su mi želju i ušle u četvrtifnale. Ta deca su posle tri meseca rada ušle u osam najboljih na svetu. Da li ste svesni koliki je to uspeh?“, podvukla je selektorka.
Proslavljena Marina Maljković smatra da u četvrtfinalu košarkašice treba da igraju rasterećeno jer su već nadmašile sva očekivanja.
„Ponosna sam na njih šta god da urade, bez dileme se spremamo da budemo najbonje, ali ih treba rasteretiti“, poručila je Maljković.
Prva petorka Srbije tokom celog šampionata bila je prošarana. Razlog je to što je selektorka ima jednako poverenje u svaku igračicu.
„To je moj stil, puštam u igru svaku igrača. Sve su igrale, želela sam što sam im i rekla, da uđe svaka od njih da se takmiči i protiv onih koji imaju više iskustva. Svaka im čast“, istakla je srpska selektorka.
U četvrtfinale Srbija ulazi sa tri pobede protiv Japana, Malija i Francuske i dva poraza protiv Kanade i Australije.
„Velika pobeda protiv Japana, to je ekipa koja je osvojila srebro u Tokiju, već nas i krive da je Japan krenuo na dole od poraza protiv nas. Pobeda za četvrtfinale protiv Malija, i uvek slatka pobeda protiv Francuske iako ja izuzetno volim Francusku“, istakla je Maljković koliko su srpske košarkašice uspešne na ovm šampionatu.
Kada je Saša Čađo u poslednjim sekundama dala trojku publika je navijala u transu, a naše košarkašice osećale su se kao da su u domovini. Najviše su navijali članovi porodce Krajišnik, ali i ostali Srbi u Australiji.
„Imamo celu Krajišnik porodicu, ne znam okliko ih ima, a onda i svi ovi divni ljudi. Prelepa podrška, znamo i po noletu“, zahvalna je Maljković.
Jovana Nogić - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Srbija sa ranjenom kapitenkom pregazila Francuskinje – Saša nestvarnom trojkom otključala pobedu
Košarkašice Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2022
SPORT
Debakl Bosanki i poraz od 62 poena razlike! Srbija mora da izbegne Amerikanke
Marina Maljković, selektorka Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Australija poslala Srpkinje u četvrtfinale Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala