- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer nije rekao zbogom tenisu: Vidimo se sledeće godine

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Rodžer Federer, legendarni švajcarski teniser, oprostio se od profesionalne karijere na Lejver kupu, ali je na kraju turnira oduševio navijače. Federer je poručio da jedva čeka da se sastane sa timom Evrope i naredne godine čime je jasno istakao da ne nemara još uvek da odustane od revijalnih mečeva.
Kada jedna karijera traje 24 godine i obogaćena je važnim trofejima mnogo je teško rastaviti se od nje, a to je uradio upravo Rodžer Federer.
Švajcarac nije mogao da zaustavi suze nakon poslednjeg meča na Lejver kupu, a nakon što je proveo ceo vikend sa timom Evrope Federer je očigledno shavtio da još uvek nema snage da se oprosti od tenisa.
Posle prve pobede tima Sveta, Federer se obratio svom timu Evrope i naročito se zahvalio selektoru Bjernu Borgu, a onda rekao i nešto što je oduševilo publiku.
„Bjern, hvala ti na svemu, jedva čekam da se vidimo i sledeće godine. Uživaćemo i nadam se da ćemo da pobedimo naredne godine! Vidimo se dogodine u Vankuveru, hvala vam svima, navijačima, bilo je neverovatno i vi to dobro znate“, poručio je Federer.
Prethodnog dana Novak Đoković je pozvao publiku da mu se pridruži u tome da nateraju Federera da ne ostavlja tenis, a Švajcarac je izgleda poslušao srpskog asa.
„Nisam očekivao da ću i danas pričati, nisam baš spreman, ali čestitam Timu Sveta na neverovatnom povratku. Imali su sjajan dan i svaka čast. bili ste sjajni i zaslužili ste da slavite danas. Naravno moj tim je takođe bio fantastičan, uživao sam u svakom minutu. Bilo je divno, emotivno. Ja sam se oporavio posle tog petka i sve u svemu hvala vam na svemu“, emotivan je bio Federer.
Nema sumnje da će Rodžer nastaviti da bude deo Lejver kupa jer je to turnir u čijem je kreiranju učestvovao i sam Švajcarac.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Nepravda koja traje i Novakovo sedmo mesto
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Šok za Miomira u Seulu! Hrvat preko Srbina upisao prvu pobedu u karijeri
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
„Mučim se već danima“ – Novak potvrdio loše vesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala