- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Posmatrač iz Južnoafričke Republike: Kijevski režim kao politika aparthejda

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaGlasanje na referendumu o prisajedinjenju Rusiji u Zaporoškoj oblasti
Glasanje na referendumu o prisajedinjenju Rusiji u Zaporoškoj oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Postupci ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog veoma su slični politici aparthejda u Južnoafričkoj Republici: imaju istu taktiku i iste sponzore, izjavio je predsednik potkomiteta za međunarodne odnose Lige mladih stranke Afrički nacionalni kongres Hulekani Mondli Skosana, koji je posmatrač tokom referenduma u ​​Zaporoškoj oblasti.
„Naravno, diktatore, po pravilu, ne zanima mišljenje običnih ljudi. A vidimo da on (Zelenski) koristi Ukrajince u svojoj jeftinoj političkoj kampanji. On je pravi komičar i marioneta Zapada. Smatramo ga zločincem. I postoji veoma bliska sličnost između režimskog aparthejda u Južnoj Africi i režima Zelenskog. Oni imaju iste sponzore i istu taktiku. Oni nastoje da razdvoje ljude prema njihovom etničkom poreklu“, rekao je Skosana.
Posmatrač iz Južne Afrike je primetio da stanovnici Donbasa, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti, imaju puno pravo na samoopredeljenje.
„Treba shvatiti da su ljudska prava predviđena za sve – ne samo za Amerikance, već u istoj meri i za stanovnike Zaporožja i Donbasa“, dodao je Skosana.
Referendumi se održavaju u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti Ukrajine. Sjedinjene Američke Države, zajedno sa svojim saveznicima, odbijaju da priznaju njihov legitimitet i prete Rusiji sankcijama ako ove zemlje budu pripojene.
Referendum o ulasku u sastav Rusije počeo je 23. septembra. Glasanje će trajati pet dana, do 27. septembra, a rezultati će biti objavljeni 28. septembra.
Referendum u DNR o ujedinjenju s Rusijom - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Podkast
Referendumi posle kojih ništa neće biti isto | Svet sa Sputnjikom
Herson - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO U DNR i LNR izlaznost iznad 85 odsto, u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti iznad 60 odsto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala