- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marina poručila pred Francusku: Nećemo da sedimo i plačemo

© Foto : FIBAMarina Maljković – OI Tokio
Marina Maljković – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Pratite nas
Košarkašice Srbije savladale su ekipu Malija u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u Sidneju i dokazale tvrdnje Marine Maljković da sa razlogom ima poverenje u njih. Selektorka je nagovestila da sledi težak meč sa Francuskom, ali da je kod nje zabranjeno da se „sedne i plače“.
Samo 15 sati posle teškog poraza srpske košarkašice podigle su se kao lavice i savladale Mali.
Protivnice su toliko bile besne jedna na drugu da su se čak i potukle međusobno, a Srpkinje su mirno slavile pobedu fokusirajući se na novu utakmicu koju igraju već utorak ujutru.
Marina Maljković nije dozvoljavala da se košarkašice kritikuju posle poraza od Australije, a one su protiv Malija opravdale njeno poverenje.
„Veoma zahtevna utakmica. Prvi put smo igrali ovakvu vrstu utakmice, sa ovolikom količinom pritiska. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Ali, bilo je veoma teško. Od početka devojke znaju da imaju moje puno poverenje. I to ću uvek ponavljati. Rekla sam i posle Australije, prethodno posle Japana ili Kanade. One uvek imaju moje puno poverenje. Svi imamo neka očekivanja, ali važno je biti strpljiv. Ne mogu da kažem da me nešto iznenadilo. Pozitivno ili negativno. Ovo je sve proces učenja. Značilo bi nam da to ide malo brže. Ali to je tako“ , rekla je Maljkovićeva.
U poslednjem kolu grupne faze Srbija ima izuzetno težak zadatak protiv Franciuskinja, a selektorka je proučila da iako su protivnice možda jače kod nje nema prostora da se „sedne i plače“.
„Ovo je prvi put da igramo u ovim sastavima. Oba tima su dosta promenila timove. To će biti potpuno drugačija utakmica od nekih koje smo ranije igrali, recimo prošle godine u finalu Evrobasketa u Valensiji ili u utakmici za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Baš me zanima da vidim kako će to da izgleda, kakva će da bude reakcija mog tima, protiv neke nove generacije Francuske. Da vidimo gde smo, imajući na umu da one igraju u veoma jakoj francuskoj ligi, a da mi imamo naš problem sa kvalitetom domaćeg takmičenja. Ali, ako je nešto što u mom sistemu ne može da se uradi, to je da sednemo i plačemo. I biće veoma zanimljivo videti reakciju ove nove generacije“, zaključila je Marina Maljković.
Ivana Raca - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Srpkinje pobedile posle 15 sati od poraza – hrabrost „lavica“ na delu
Srbija Mali Svetsko prvenstvo za žene u košarci - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Skandal na Svetskom prvenstvu posle meča Srpkinja! Malijke se potukle, a Saša razdvajala /video/
Tina Krajišnik - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Srpkinje nemoćne protiv Australije! Težak poraz uprkos velikoj borbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala