- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Filip Petrušev za Sputnjik: Sezona u Efesu bila je debakl

Pratite nas
Srpski košarkaš Filip Petrušev karijeru će nastaviti u Crvenoj zvezdi gde će tražiti povratak na pravi put posle neuspešne epizode u Anadolu Efesu. Petrušev je u razgovoru za Sputnjik naziva i – debaklom.
Sada će probati da se nametne u crveno-belom sastavu koji sa klupe predvodi Vladimir Jovanović.
„Na meni je da opravdam poverenje i da se izborim za što bolju ulogu i da pomognem timu što je više moguće. Dobra šansa za mene, posebno posle debakla od prošle sezone“, iskreno kaže Petrušev za Sputnjik.
Nadao se Petrušev da će otići na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, ali... Nije ušao na konačni spisak selektora Svetislava Pešića.
„S obzirom na krajnji ishod, da nisam otišao na to prvenstvo, mogao sam na drugi način da provedem leto. To bi mi značilo da se spremim za ovu sezonu. Ovako sam izgubio više od mesec dana. Ali, to je reprezentacija“, rekao je Petrušev.
© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev
Sada slede novi izazovi. Crvena zvezda je oformila novi tim u kom će Petrušev probati da nađe svoju pravu ulogu kakvu je imao u Megi.
„Sve je novo, to je glavni utisak. Treba vremena da se uigramo, pokušavamo da to uradimo što je brže moguće. Nijednu pripremnu utakmicu nismo odigrali kompletni, čak ćemo se uigravati i kroz prve utakmice. Videćemo koliko će nam biti potrebno vremena. Svi su super, imaju želju za rad i napredak. Stručni štab je fenomenalan“, konstatuje Petrušev.
Petrušev je bio MVP ABA lige, tako da se sada nada da će ponoviti taj nivo igara i u crveno-belom dresu.
„ABA ligu poznajem dobrom, ali voleo bih da se afirmišem i u Evroligi. Na nekim utakmicama sam prošle sezone pokazao da mogu, a na meni je da ove sezone izgleda sve konstantno. Da se fizički vratim jer nisam dosta dugo igrao utakmice, do pripremnog perioda sa Zvezdom“, zaključio je Petrušev.
Priličan izazov je pred njim...
Džon Holand KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022
SPORT
Zvezdin Portorikanac rođen u Njujorku: „Rusija je najhladnija zemlja sa najtoplijim ljudima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala