- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Ostavite decu na miru“: Rodžer Voters o drakonskoj cenzuri u Poljskoj

© AP Photo / Gregorio BorgiaRodžer Voters, Pink Floyd
Rodžer Voters, Pink Floyd  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Rodžer Voters, osnivač Pink Flojda, negirao je da je otkazao dva koncerta u Poljskoj u okviru svoje svetske turneje 2023. godine zbog reakcija na njegov stav o dešavanjima u Ukrajini.
Gradsko veće Krakova će ove nedelje raspravljati o predlogu koji bi Votersa proglasio za personu non grata, dok je odbornik Lukaš Vantuh pozvao stanovnike grada da bojkotuju svirke, piše „Gardijan“.
Ranije ovog meseca, Voters je napisao otvoreno pismo u kojem je rekao da zapad treba da prestane da snabdeva oružjem Ukrajinu, optužujući predsednika Vladimira Zelenskog da je dozvolio „ekstremni nacionalizam“ u Ukrajini i pozivajući ga da „stavi tačku na ovaj smrtonosni rat“.
Juče je organizator Lajv Nejšn Poljska saopštio da su Votersovi koncerti koji su bili zakazani za april sledeće godine u gradskoj areni Tauron, otkazani, ali nisu dali više detalja.
Voters je na Fejsbuku* demantovao izveštaje poljskih medija da se njegov tim povukao, ali je kritikovao Vantuha, optužujući ga za „drakonsku cenzuru“ uz poruku „Ostavi decu na miru“ parafrazirajući hit singl Pink Flojda.
Rodžer Voters je dodao da je samo želeo da podstakne Rusiju i Ukrajinu „da rade na pregovorima, a ne da stvari eskaliraju ka gorkom kraju“, prenosi Tanjug.
* Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Omot albuma „Wish You Were Here”  Pink Flojda. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SVET
Poslednja cigla u zidu: Čovek koji je svima osvetlio – tamnu stranu Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala