- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne dam nikome da kaže reč za ove devojke“ – Marina brani njene lavice

© Foto : FIBAKošarkašice Srbije
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Košarkašice Srbije izgubile su od Australije na Svetskom prvenstvu, ali je Marina Maljković podigla glas i branila mlade igračice. Selektorka nije dozvolila da se kaže da su Srpkinje napravile neuspeh jer su izuzetno mlade, a za protivnika su imale tešku ekipu.
U timu Srbije više nema iskusnih poput Sonje Petrović i Jelene Bruks, pa je ekipa ostala na mlađim košarkašicama koje tek treba da se dokažu.
Borile su se sa izuzetno jakim Australijankama, na momente ih stizali na krilima Ivon Anderson i Saše Čađo, ali nisu uspele da naprave čudo.
Uprkos porazu Marina Maljković ne dozvoljava da se kaže nijedna loša reč za devojke.
„Nije se ništa specijalno dogodilo, igrali smo protiv rivala koji je daleko bolji od nas. Nemojte molim vas da se nešto dogodilo. Devojčice koje treniram nikad nisu igrale protiv ekipe kao što je Australija, protiv ovakvih tela, visokih i jakih igračica. Imali smo mi momente, pravili greške kakve ne smemo, ali nije se ništa dogodilo. Sutra igramo protiv Malija koji je jako nezgodna ekipa. Svima zvuče kao autsajderi, ali protiv nas ovde nema autsajdera. Taj Mali je u Beogradu dobio Francusku“, objasnila je Marina.
Selektorka je potom počela da brani košarkašice Srbije.
„Kao što rekoh, mnogo znači našoj mladosti i neiskustvu. Ja neću da dozvolim da neko napadne ove devojke, one to ne zaslužuju. Ne dozvoljavam da iko kaže nešto ružno za njih, one vredno i marljivo rade. One ne igraju Evrokup, Evroligu, nemaju iskustvo velikih utakmica. Pokušaćemo da budemo bolji u naredne dve utakmice. Naše greške stoje, pravimo ih neiskustva, ali ćemo se boriti najbolje što možemo za Srbiju. Suludo je objašnjavati koliko je jaka reprezentacija Australije u ženskoj košarci“, objasnila je Marina Maljković.
Iako ima dva poraza Srbija i dalje može da bude u prve četiri ekipe u grupi zbog važne pobede nad Japanom. Selektorka je posebno podvukla tu utakmicu.
„Nije dovoljno shvaćeno koliko je velika pobeda nad Japanom. Nisu samo pobedile Japan, pobedile su jaku ekipu Japana. Mi smo u totalnoj smeni generacija i ko zna košarku vidi da nam sledi svetla budućnost. Srbija nikad nije odustala, pa neće ni u naredne dve utakmice. Videćemo da li će to biti dovoljno“, rekla je selektorka.
Najveći problem na takmičenju je mali razmak između utakmica, i umor koji su košarkašice već osećale, a koji se zbog manjka odmora samo uvećava. Srbija sa Malijem igra već u ponedeljak.
„Koliki je razmak, 15 sati? Važno je da se napomene da je strahovit umor posebno kod utakmica iz NBA. Devojke su pred sam turnir dolazile. Možda nikad nije bilo ovoliko teško. Moje igračice odmah treba da se pojave u Turskoj jer kreće prvenstvo. Vidimo nedostatak svežine kod dosta igračica, to je loše. Kud svi, tako i mi. Mislim da je loše i da to ublažava strašan kvalitet Svetskog prvenstva. Što se tiče poverenja u mlade igračice, one su tu. To je najbolje što Srbija ima, što ja imam. Ja sam spremna da radim sa njima i da stvaram od njih igračice“, završila je Marina Maljković.
Malkolm Kazalon Mega  - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Mega zamalo do iznenađenja u Moskvi
Tina Krajišnik - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Srpkinje nemoćne protiv Australije! Težak poraz uprkos velikoj borbi
Košarkaš Partizana Zek Ledej  - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Partizan se raspao u Moskvi, Zenit u finalu VTB Superkupa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala