- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksijevi junaci: Mitra moraju da tuku, a Vlahović kao zmaj

© Foto : Skrinšot / Fudbalski savez Srbije / JutjubDragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije blistao je od sreće nakon sjajne partije Srbije protiv Švedske i pobede u Ligi nacija rezultatom 4:1.
Nije mogao Stojković da pronađe zamerku posle izuzetne utakmice srpskih fudbalera koji su igrali kao jedan.
Na čelu sa Aleksandrom Mitrovićem koji je postigao tri gola, motivisani srpski fudbaleri postavili su Šveđanima do znanja da iz Beograda neće otići sa osmehom na licu.
Poseban motiv bila su deca na tribinama jer navijači zbog kazne nisu pušteni na stadion. Pored sjajne atmosfere Piksi je istakao i pohvalio debitanta Srđana Babića.
„Mislim da je jedno predivno veče iza nas. Briljantna igra. Rezultat takođe. U svim elementima fudbalske igre smo bili bolji od Švedske. Stil fudbala koji mi gajimo i želimo da pokazujemo, daje rezultate i lepotu u igri. To me posebno raduje. Srbija uvek igra za gol više. To smo pokazali i večeras i na prethodnim utakmicama. Primljen gol nas nije poremetio niti je negativno uticao na nas. Naprotiv, bio je dodatni motiv da nastavimo sa lepim akcijama, pas igrom i to je dalo rezultat. Mislim da su svi uživali, pogotovo klinci kojih je bilo u velikom broju. Drago mi je zbog njih, ovo veče će pamtiti. Hvala im na podršci. U odbrani smo dobro igrali. Babić je zrelo odigrao utakmicu, u tom defanzivnom smislu je uradio sve na odličan način“, rekao je Stojković.
Bilo je polemike o tome da li Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović mogu da igraju zajedno, ali je na polemiku stavljena tačka jer su obojica protiv Švedske igrali maestralno.
„Još jednom, mislim da se oni mnogo žrtvuju za tim i mogu da igraju zajedno. Mitrović je dao tri gola, a na drugoj strani, Vlahović je igrao briljantno bez datog gola. Ali to nije toliko važno za mene, jer su njegove kretnje i stil igre na vrlo visokom nivou. Oni se dobro razumeju i jako su opasni za protivnika u svakom trenutku“, objasnio je Stojković.
Mitrović je dobio snažan udarac u nogu u završnici utakmice, ali Piksi veruje da iako bude osećao bol on neće dozvoliti da propusti utakmicu protiv Norveške.
„On je dobio jedan udarac i sad ne znam u kom je stanju. Mislim Lindelof da je to uradio. Da je mene udario, rekao bih vam kako se osećam. U ovom trenutku ne znam kako je on. S obzirom na to da znam kakav je Mitrović, ne verujem da će propustiti utakmicu u Norveškoj pa makar imao i bolove. On daje sebe 100% i nadam se da nije ništa ozbiljno. Videćemo, imamo još par dana, da vidimo tačno stanje. Nezgodan udarac, ali dobro. Moraju i da ga tuku malo, dao im je tri gola, ne može bez toga“, objasnio je selektor.
Za Vlahovića je imao samo reči hvale.
„Vlahović recimo danas nije postigao gol, ali je odigrao kao zmaj. Ja to kao trener tako vidim. Toliko dobrih primanja, proigravanja, ulazaka u šesnaesterac, uz to i asistencija. To je fascinantno, ta kretnja i želja da se pomogne timu. Mislim da svaki trener da ima takvog igrača, sa tom vrstom igre i angažovanja, mora biti zadovoljan. A ja jesam, bez obzira da li je dao gol“, rekao je Stojković.
Meč sa Norveškom na programu je 27. septembra, a Srbiji je kao i domaćinu potrebna pobeda kako bi izborili elitnu diviziju.
„Ono u Beogradu je bilo sto šansi i nismo dali gol. U principu znamo Norvežane, ali neće im biti lako. Kako zaustaviti Holanda? Ja ne igram, to ćete pitati ove igrače koji budu igrali. Da igram, ja bih ti rekao. Moraš da budeš obazriv, da držiš koncentraciju, igrač je moćnih kvaliteta. Učinićemo sve da timskom igrom ga zaustavimo i neutrališemo“, zaključio je Dragan Stojković Piksi.
Aleksandar Mitrović slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
SPORT
Mitrovićeva poruka Srbiji: „Norveška? Mi se pitamo!“
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Trenutak magije – lepotica Lukića za TV špice /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Rapsodija Piksijevih Orlova – Mitrović sa tri gola uništio Šveđane /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala