- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitrovićeva poruka Srbiji: „Norveška? Mi se pitamo!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Mitrović slavlje
Aleksandar Mitrović slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2022
Pratite nas
Zatresla se mreža Švedske četiri puta protiv Srbije, a pored majstorije Saše Lukića strelac tri pogotka je neverovatni Aleksandar Mitrović koji je bio junak pobede u Ligi nacija.
Srbija je primila gol u 15. minutu preko Viktora Klesona, a onda je počela rapsodija Mitrovića.
Tresao je mrežu Švedske u 18, 45 i 50. minutu, ali kao i uvek skromni Mitar govorio je sjajnog igri kompletnog tima, a ne o svom podvigu.
„Odigrali smo zaista sjajan meč. Nije nas pokolebala ni činjenica da je Švedska povela. Bio je to samo motiv više da još jače krenemo ka njihovom golu. Uz odličan rezultat, prikazali smo i sjajnu partiju, a posebno mi je drago zbog dece koja su došla da nas podrže, jer smo opravdali njihova očekivanja, jer smo im ulepšali veče, a ko zna, možda neko od njih u bliskoj budućnosti bude i na terenu“, istakao je Mitrović.
Srbiji sledi susret sa Norveškom koja se saplela protiv Slovenije i izgubila 2;1, što znači da im je potrebna pobeda kao i izabranicima Dragana Stojkovića kako bi se plasirali u elitnu diviziju.
„Norveška? Mi se pitamo. Kada igramo kao što je to bio slučaj protiv Švedske, kada ispoštujemo dogovor i plan koji napravimo, malo je reprezentacija na planeti koje mogu da nam pariraju. Idemo u Norvešku sa ciljem da pobedimo i obezbedimo mesto u elitnoj diviziji Lige nacija, gde nam je i mesto, te da napravimo sjajnu uvertiru za Svetsko prvenstvo“, jasan je Mitrović.
I zaista reči najboljeg srpskog strelca nisu prazna priča jer je utakmica protiv Švedske pokazala stabilnost i motivaciju koja ih prati od početka rada sa Stojkovićem.
Nema puno vremena za pripremu, ali možda je i bolje da se održi raspoloženje sa utakmica protiv Švedske.
Utakmica između Norveške i Srbije, na programu je 27. septembra sa početkom u 20:45, a prednost domaćeg terena će imati Norveška.
Saša Lukić - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Trenutak magije – lepotica Lukića za TV špice /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Rapsodija Piksijevih Orlova – Mitrović sa tri gola uništio Šveđane /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
SPORT
Het-trik Mitrovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala