- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Delegacije EU nestale s radara uoči sastanka sa Lavrovom

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergrej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergrej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Delegacije Evropske unije „nestale su sa radara“ nakon što su uputile zahteve za sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Nakon što su poslali svoje zahteve za razgovore sa Sergejem Lavrovom 'na marginama' zasedanja Generalne skupštine UN i nakon što su dobili od ruske strane predloge o vremenu sastanaka, delegacije EU su nestale sa radara. Očigledno su dobili od Vašingtona instrukciju da se pritaje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ranije je saopštila da ministarke spoljnih poslova Francuske i Nemačke Katrin Kolona i Analena Berbok drugi dan traže sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije na marginama Generalne skupštine u Njujorku, uprkos navodnoj zabrani Evropske unije bilateralnih sastanaka sa ruskom stranom.
Govor Lavrova na Generalnoj debati zakazan je za 24. septembar.
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
RUSIJA
EU: Nismo prekinuli kanale veze s Rusijom, ali ne vidimo smisao u sastancima s Lavrovom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala