- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Tri scenarija: Kinezi napravili plan i predali ga Republici Srpskoj

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaZastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Kineska kompanija CRDC napravila je plan modernizacije železnica Republike Srpske u narednih 13 godina, sa tri scenarija – kratkoročnom, srednjeročnom i dugoročnom.
Kompanija CRDC (China Railway Design Corporation) sačinila je dokument „Analiza stanja železničkog sistema u Republici Srpskoj sa predlozima za njegovo unapređenje“ i predala ga nadležnima, objavile su Železnice Srpske.
Šef Kancelarije CRDC u Srbiji Geng Sin dokument je uručio ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljku Ćoriću i vršiocu dužnosti generalnog direktora Železnica Republike Srpske Željku Radiću.
Ćorić je ocenio da je dokument dobra polazna osnova za unapređenje železničkog saobraćaja.
Radić je istakao da su interesovanja u proteklom periodu evropskih, američkih, a danas i kineskih kompanija za stratešku saradnju sa Železnicama Republike Srpske pokazatelj da one imaju potencijal za kvalitetan rast i razvoj.
CRDC je dala moguće scenarije modernizacije, u kratkoročnom periodu do 2025, srednjeročnom do 2030. i dugoročnom do 2035. godine.
Analiza predviđa obnovu železničke infrastrukture, nabavku novih voznih sredstava, te obezbeđivanje nabavka i finansiranje mehanizacije železničke infrastrukture sa ciljem da bude podrška razvoju.
Geng Sin je rekao da je Analizom predviđena modernizacija i povećanje broja kretanja, povećanje dužine vozova i propusne moći pruga, bezbednosti na prugama, te smanjenje vremena putovanja vozova i potrošnja energije, kao i smanjenje nepovoljnih uticaja na životnu sredinu i povećanje ekonomske aktivnosti u zoni pruga, preneo je Tanjug.
Radnici kineske građevinske kompanije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
EKONOMIJA
Kinezi zakupili parcele kod Užica na pet godina: Počinje gradnja projekta na koji se čekalo godinama
Železnička pruga - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
EKONOMIJA
Prvi grad u Bosni i Hercegovini na kineskom „Putu svile“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala