- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kinezi zakupili parcele kod Užica na pet godina: Počinje gradnja projekta na koji se čekalo godinama

© Sputnik / Lola ĐorđevićRadnici kineske građevinske kompanije
Radnici kineske građevinske kompanije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2022
Pratite nas
Izgradnja obilaznice oko Užica, infrastrukturni projekat na koji se čekalo godinama, konačno je pred realizacijom.
U toku su pripremne aktivnosti koje prethode početku izgradnje, u sklopu kojih je kineska kompanija „Pauer konstrakšn korporejšn of Čajna“ zakupila parcele u selu Volujac za potrebe izgradnje radničkog kampa.
„Nadomak Užica biće napravljen kamp za oko 60 radnika iz Kine, i oko 90 radnika firmi podizvođača. Broj radnika znatno će se uvećati sa početkom radova na tunelu Kadinjača. Kineska kompanija je zakupila parcele na pet godina, montažne kućice su već poručene i stižu iz Kine“, potvrđeno je za Rinu u Gradskoj upravi u Užicu.
Obilaznica oko Užica projekat je od ogromnog značaja za sve građane, a za njegovu realizaciju već je obezbeđeno blizu 30 miliona evra. Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova potpisan je u martu ove godine. Obilaznica će biti dugačka nešto manje od pet kilometara, obuhvataće četiri mosta, od kojih je najveći onaj preko reke Đetinje.
„Izgradnjom obilaznice oko Užica biće rešeno nekoliko velikih dugogodišnjih problema. Smanjićemo aero-zagađenje koje nastaje kao posledica uticaja saobraćaja jer će teretni i autobuski saobraćaj biti izmešten iz grada, čime se dodatno ubrzava protok saobraćaja u centru. I bezbednost svih učesnika u saobraćaju dižemo na viši nivo jer konačno rešavamo i problem raskrsnice kod osnovne škole“, naglasio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović, preneo je B92.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
SRBIJA
Vučić: Uskoro ugovor za gradnju tunela ispod Kadinjače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala