Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Uskoro ugovor za gradnju tunela ispod Kadinjače

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas na predizbornom skupu u Užicu nove investicije i između ostalog istakao da će ugovor za gradnju tunela ispod Kadinjače biti potpisan u kratkom vremenskom periodu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Dobili smo tri ponude za taj tunel – prva ponuda je bila 94 miliona evra, druga 91 milion, a treća 81,5 miliona evra. Ogroman novac je pitanju, ali to ćemo morati da uradimo jer će tako i Tara i cela Bajina Bašta, ali rekao bih i celo Užice biti još privlačniji“, rekao je Vučić.
Naveo je da je srećan što su u Užicu krenuli radovi oko obilaznice koji će, dodao je, biti završeni do polovine 2024. godine.
„Obilaznica je važna ne samo zbog lakšeg povezivanja Užica sa svim drugim delovima Zlatiborskog okruga, već i zbog čistijeg vazduha, bezbednosti dece, da možemo dalje da razvijamo putnu mrežu u Zlatiborskom okrugu“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.
Najavio je i izgradnju vrtića za šta će država izdvojiti sredstva i istakao da će se u naredne četiri godine posebno raditi i ulagati u modernizaciju pruga i dalju kupovinu najmodernijih vozova, kako bi se mnogo brže došlo od Požege do Beograda vozom.
„Dolazio je kod mene više puta legendarni Raša Radovanović koji je ostavio ne samo neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i srpskoj košarci, već se i borio za ovu halu u kojoj se nalazimo. Mislio sam da je hala u boljem stanju i želim da vam kažem da ćete za koju godinu imati najlepšu halu. Izvršićemo rekonstrukciju, a vi onda napravite dobar tim“, rekao je Vučić.
Naveo je da neće da govori o obnovljenim školama i šta je sve još urađeno, ističući da ljudi obično kad je nešto urađeno na to gledaju kao da je to oduvek postajalo.
„Nastavićemo da gradimo i auto-put ka Kotromanu i brzu saobraćajnicu ka južnom delu Zlatiborskog okruga“, rekao je Vučić.
Istakao je da nikad nije ovoliko ulagano od 1945. godine na ovamo.
„Verujem da ćemo uz vašu pomoć moći da sačuvamo mir i stabilnost. Videli ste u ovom kratkom vremenu koliko problema ceo svet može da ima, sa kakvim problemima sve možemo da se suočavamo i koje sve moramo da rešavamo“, rekao je Vučić i dodao:
„Zato je nekad važno i da prećutimo na bezobrazluk Aljbina Kurtija i mnogih od njih ne zato što su jači ili zato što ih se plašimo već zato što je za nas važno da sačuvamo mir jer ćemo mi da rastemo neuporedivo brže nego oni, naša ekonomija će da raste brže nego svih drugih.“
Vučić je rekao da bi mnogi i u regionu, ali i neki u Srbiji želeli da našu zemlju vrate u prošlost.
„Naša poruka je da nema nazad. Nećemo u lance i katance da se vraćamo, nećemo u pljačkaške privatizacije i otimačinu svega što je ovaj narod izgradio. Hoćemo da radimo i da možemo da budemo neko ko će da se hvali time da ima najbrži rast“, naglasio je Vučić.
Naveo je da Srbija treba da ima dobre odnose sa NATO-om, ali da nikada ne treba da ide u NATO jer, kako je istakao, ne smemo da zaboravimo svu decu koju su nam pobili.
„Moramo da budemo dovoljno snažni i jaki da čuvamo svoje nebo i svoju zemlju. Dan, dva posle izbora obradovaću vas nečim i tada ćete shvatiti koliko je Srbija vojno snažnija i koliko brine o svojoj budućnosti“, poručio je Vučić.
Osvrnuo se i na Kosovo i Metohiju i rekao:
„Pre tri, četiri dana pokušali su, zajedno sa onima koji se prave da nemaju pojma o tome, da nas na podmukao način primoraju da potpišemo nezavisnost Kosova, tako što ćemo da se obratimo Vladi Kosova. Naravno da to nismo uradili i mogu da ucenjuju čime god hoće, naš pristanak na tako nešto neće dobiti. Čuvaćemo naš narod na KiM ne samo da prežive nego i da napreduju, da školuju svoju decu.“
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SRBIJA
Vučić: Očigledno da Briselski sporazum ne postoji – Priština ga ruši
Žetva pšenice u Novosibirskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
EKONOMIJA
Srpski ratari pred dilemom – šta i koliko sejati ovog proleća
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala