- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Provokacije iz Rusije neće biti u Kataru – Švajcarci zabranili dvoglavog orla

© REUTERS / Gonzalo FuentesDžerdan Šaćiri proslavlja gol protiv Srbije albanskim orlom na grudima, kao i Džaka pre njega
Džerdan Šaćiri proslavlja gol protiv Srbije albanskim orlom na grudima, kao i Džaka pre njega - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Direktor Švajcarske Pjerluiđi Tami izjavio je da fudbaleri prilikom proslave golova neće smeti da provociraju rivale, aludirajući na skandal sa SP u Rusiji, pa na taj način neće biti moguće da Ćerdan Šaćiri i Granit Džaka u Kataru ponove provokacije protiv Srbije iz 2018. godine.
Fudbalski svet sasvim sigurno nije zaboravio sramne provokacije u režiji Švajcaraca albanskog porekla Ćerdana Šaćirija i Granita Džake koji su oponašali dvoglavog orla posle golova u preokretu protiv Srbije u susretu grupne faze Svetskog prvensta održanog u Rusiji 2018. godine.
Ogromna prašina podigla se zbog nezapamćenog skandala, ali sada tako nešto neće biti moguće.
„Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se dogodilo 2018. godine. Ne želim oda pravimo iste greške, tu smo da igrmao fudbal i ništa osim toga. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke. Želimo da promovišemo naše vrednosti, a jedna od njih je poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo istim gestom provocirali nekoga, bez obzir ana igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašnje koje izaziva reakcije druge strane. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost. To je važno, ali ne moramo da budemo provokativni“, rekao je Pjerluiđi Tami.
Uprkos tome što nijednog trenutna nije konkretno pomenuo dvoglavog orla i ispade Džake i Šaćirija, jasno je na šta se odnosila izjava direktora reprezentacije Švajcarske.
Srbija će u grupnoj fazi na Mundijalu u Kataru igrati ponovo sa Švajcarskom i Brazilom, baš kao i u Rusiji, dok je četvrta selekcija Kamerun.
Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi zabranio je da se koristi reč osveta zbog onog što se dogodilo, zahtevajući od svojih izabranika isključivo da se fokusiraju na teren i da tamo pokažu da su bolji od ostalih.
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
SPORT
Srbija ostala bez bisera – otišao je na sever
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Piksi mu slepo veruje, porede ga sa Vidićem, a on „spušta loptu“: Još je rano...
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Dragiša Binić bio na informativnom razgovoru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala