- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi mu slepo veruje, porede ga sa Vidićem, a on „spušta loptu“: Još je rano...

© AP Photo / Darko VojinovicStrahinja Pavlović Srbija
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Strahinja Pavlović jedan je od reprezentativaca u koje selektor Dragan Stojković Piksi ima ogromno poverenje. U situacijama kada nije imao minutažu u klubu, Piksi ga je „bacao u vatru“ od prvog minuta, a talentovani štoper vraćao mu je na najbolji mogući način. Pavlovića mnogi porede s legendarnim Nemanjom Vidićem, ali on spušta loptu na tu temu.
Iako ima samo 21 godinu Strahinja Pavlović na terenu igra s ogromnim samopouzdanjem i autoritetom. Ne preza od ulaska u duel, često kreće i previše napred, i upravo zbog toga predstavlja moderan prototip štopera.
Defanzivac Salcburga spreman je za nova dva izazova koji su pred Srbijom – mečevi Lige nacija sa Švedskom (24. septembar) i Norveškom (27. septembar).
„Jedva smo čekali da se ponovo okupimo i da igramo za nacionalni tim. Imamo dve utakmice koje su jako bitne. Biće to jako dobra provera za Svetsko prvenstvo. Ostaje žal što neće biti navijača jer je odraslima zabranjen ulaz, ali se nadam da će deca doći u velikom broju i pružiti nam podršku. Idemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške. nadamo se da ćemo uspeti i da ćemo završiti prvi u grupi ispred Norveške. To će nam koristiti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine“, rekao je Strahinja.
Na pitanje da li mu imponuje poređenje s legendarnim štoperom Mančester junajteda i reprezentacije Srbije Nemanjom Vidićem, Pavlović je odgovorio:
„Imponuje, kako da ne. Ali mislim da je preterano. Moram još mnogo da radim da bih stigao na taj nivo, ali je dobro počelo. Odigrao sam dve utakmice u Ligi šampiona i bilo je zaista dobro. Takođe, mnogo mi znači što selektor ima poverenje u mene. Pogotovo ranije kada nisam imao previše utakica u klubu. za Srbiju sam igrao i to je znak da selektor Stojković veruje u mene“, zaključio je Strhinja Pavlović.
Defanzivac Salcburga nije želeo previše da priča o Kataru, pre svega, zbog obaveza koje Orlovi imaju u Ligi nacija.
„Imamo dosta obaveza u klubu, sada je tu i Liga nacija. Igra se na svaka tri-četiri dana. Ne razmišljaš toliko o nekom daljem periodu. Ima još dva meseca do Mundijala, a mi idemo meč po meč. Sigurno da kada dođe vreme za Katar da ćemo biti potpuno fokusirani na to, sada je vreme za Ligu nacija“, rekao je Pavlović.
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Dragiša Binić bio na informativnom razgovoru
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Srpski „superheroj“ zahvalio Piksiju i otkrio omiljenu igru: „Da poludiš!“
Fudbaleri Srbije na utakmici sa Turskom u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
Srbiji od „dželata“ stigla neočekivana „pomoć“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala