- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiji od „dželata“ stigla neočekivana „pomoć“

© AP PhotoFudbaleri Srbije na utakmici sa Turskom u Istanbulu
Fudbaleri Srbije na utakmici sa Turskom u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Škotska je ostavila Srbiju bez Evropskog prvenstva 2020. godine, nakon što je slavila na Marakani posle penal-lutrije, ali je dve godine kasnije odradila veliki posao za Orlove koji bi mogli da završe u drugom šeširu za žreb za EVRO 2024. godine, jer su „suknjice“ savladale Ukrajinu 3:0 u zaostalom meču Lige nacija.
Taj rezultat najviše ide na ruku Srbiji, koja bi u slučaju pobede nad Švedskom i Norveškom „upala“ iz trećeg u drugi šešir, ali postoji opcija i da kao najbolje drugoplasirana selekcija završi u drugom šeširu.
Pedantni stasitičari izračunali su da izabranici Dragana Stojkovića Pikija imaju 18,2 odsto šansi da završe na prvom mestu Grupe 4 Divizije B ispred Norveške, dok 81,8 odsto se odnosi da će ostati u Diviziji B.
Trijumf Škotske protiv Ukrajine – 3:0 (0:0) doveo je do toga da se Srbiji značajno uvećaju šanse za ulazak u drugi šešir za EVRO 2024. godine u Nemačkoj na čak 46,8 odsto.
Kao što smo već pomenuli, trijumfi protiv Švedske (24. septembar) u Beogradu i Norveške (27. septembar) u Oslu, gotovo izvesno bi lansirali Orlove iz trećeg u drugi šešir jer bi iz Divizije B, prešla u Diviziju A.
Ali, čak i da Orlovi osvoje tri ili četiri boda u poslednja dva kvalifikaciona meča Lige nacija, imaju izglednih šansi da budu najbolje drugoplasirana selekcija. Srbija će osluškivati rezultate i drugih selekcija – Ukrajine, Crne Gore, Islanda, ali su Škoti već odradili veliki deo posla.
Za konačni bilans najbolje drugoplasirane selekcije ne broje se mečevi protiv poslednjeg tima u grupi, a razlog je taj što jedna grupa ima tri selekcije.
Srbiji se u tom slučaju ne bi računali osvojeni bodovi iz dvoboja sa Slovenijom koja je zakucana za dno naše grupe, ili sa Švedskom ukoliko u poslednja dva kola dođe do rokade na začelju.
Emilijano Sala - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SPORT
„Čoveče, toliko sam uplašen!“ – objavljeni poslednji snimci stradalog fudbalera /video/
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Obećao se Srbiji i Piksiju, a onda šokirao: „Razmišljam samo o Nemačkoj“
Srpski reprezentativac Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Tadić neće nositi traku duginih boja u Kataru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala