- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obećao se Srbiji i Piksiju, a onda šokirao: „Razmišljam samo o Nemačkoj“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINALazar Samardžić protiv Milana
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Iako je Dragan Stojković Piksi na konferenciji pred mečeve Lige nacija govorio o tome da u narednoj godini računa na mladog Lazara Samardžića koji može da igra i za Nemačku pored Srbije, talentovani fudbaler se izgleda već opredelio za nacionalni dres Nemačke što dokazuje njegov razgovor za tamošnje medije.
Dvadesetogodišnji fudbaler koji nastupa za Udineze prema rečima Dragan Stojkovića Piksija bio je zainteresovan da igra za reprezentaciju Srbije odakle je poreklom. Ipak, u razgovoru za „Spoks“ Samarddžić je rekao da jedva čeka da igra za reprezentaciju Nemačke.
„Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku“, rekao je Samardžić u intervjuu za „Spoks“.
Samo dva dana nakon što je Piksi govorio o tome da mladi fudbaler nema dilemu, Samardžić tvrdi da nije previše zainetresovan da obuče srpski dres.
„Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin“, rekao je Srbin rođen u Nemačkoj.
Samardžić je prethodno igrao za mlađe selekcije Nemačke do 16, 17, 20 godina dok je za reprezentaciju U21 debitovao ovog leta kada je postigao gol protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Srpski reprezentativac Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Tadić neće nositi traku duginih boja u Kataru
Navijači fudbalske reprezentacije Rusije na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Čeferin dao nadu: Odluka o suspenziji Rusije može da bude promenjena
Argentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
„Obriši suze, dragi Leo...“ – istina je izašla na videlo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala