- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Obriši suze, dragi Leo...“ – istina je izašla na videlo

© AP Photo / Joan MonfortArgentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone
Argentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
Pratite nas
Leo Mesi je u suzama na leto 2021. godine napustio Barselonu i potpisao za Pari Sen Žermen. Ogromna prašina podigla se oko toga jer je Argentinac posle 21 godinu promenio sredinu, a sada je isplivalo na površinu da je Mesi ucenio klub i da je tražio veliki broj stvari kako bi potpisao novi ugovor, u trenucima kada se Barsa borila da ne bankrotira.
Podrhtavaju Pirineji i svet fudbala zbog ekskluzivnih informacija koje je objavio „Mundo Deportivo“, a preneli gotovo svi mediji. Argentinac je navodno tražio „avione i kamione“ od voljenog kluba koji je napustio u suzama.
Pominje se čak i kamata i 10 miliona evra samo za potpis.
Mesijeve suze obišle su svet, ali je posle ovoga što je isplivalo na površinu veliko pitanje da li su one zapravo bile stvarne?!
Pomenuti list objavio je da je Mesi u najmanju ruku tražio previše, a obelodanjena je prepiska između Leovog oca Horhea i izvršnog direktora Katalonaca Oskara Graua koja je nastala 2020. godine u jeku pregovora o produžetku ugovora magičnog Argentinca sa Barselonom.
Kviz
Koliko dobro poznajete „Zlatnu boginju“
„Mesi je tražio tražio trogodišnji ugovor uz mogućnost jednostranog produženja. Pristao je i na smanjenje fiksne plate za 20 odsto u sezoni 2020/21, ali je zato tražio da mu se ista poveća za po 10 odsto u naredne dve sezone uz kamatu od tri odsto. Tražio je bonus u iznosu od 10 miliona evra za potpisivanje ugovora.
Tražio je i privatni avion da za Božić odleti za Argentinu, tražio je i ložu za svoju porodicu i porodicu njegovog dobrog prijatelja Urugvajca Luisa Suareza“, navodi Mundo Deportivo.
„Neka im mačevi vise nad glavom“, navodno su bile reči Horhea Mesija koji je poslao mejl advokatu pre nego što je poslao ponudu čelnicima Barselone.
Mesi je nakon što je Barselona negativno odgovorila na njegove hirove hteo da napusti Nou Kamp 2020. godine, ali na kraju nije dobio raskid ugovora i ostao je još godinu dana.
Posle toga je 2021. godine otišao posle izuzetno emotivne konferencije, na kojoj se uz suze i belu maramicu oprostio od Blaugrane, njegove velike ljubavi.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, postavlja se pitanja da li je ipak moglo sve drugačije da se završi. Ovako, praktično ispada da je Mesi sam sebe oterao iz Barselone...
A „Mundo Deportivo“ je najavio da se neće na ovome zaustaviti, da su sledeći koji će biti razotkriveni biti Nejmara i Ćerar Pike...
Mitrović i Babić - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Odbili su BiH i Kanadu i stali pod srpsku zastavu: Piksijev poziv se ne odbija!
Futbol. RFPL. Matč Spartak (Moskva) - Anži - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2022
SPORT
Rusi su izbačeni, ali legenda gaji nadu: UEFA bi mogla ponovo da se oglasi
Fudbalski savez Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
SPORT
Zvanično: Rusija prognana sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala