- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nesreća u Austriji: Vozač autobusa pratio navigaciju, pa sleteo sa puta i prevrnuo se /foto/

© Foto : Kenn KiserSaobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2022
Pratite nas
Jedan autobus sa 32 putnika se tokom noći survao niz nagib u blizini mesta Bad Miterndorf u pokrajini Štajerskoj, a u nesreći su 24 osobe povređene. Četiri osobe su teže, a 20 je lakše povređeno, saopštila je policija.
Autobus je prevozio putnike na jezero Grundlze, kada je sleteo sa puta. Neposredno pored jezera autobus se zaustavio, a svi putnici uspeli su da izađu iz autobusa.
Austrijski mediji, pozivajući se na policiju, pišu da se su u autobusu bila 32 putnika. Do nesreće je došlo na bizaran i neobičan način.
Vozač autobusa promašio je raskrsnicu na kojoj je trebalo da skrene, a navigacija mu je predložila alternativni put.
Prateći navigaciju, vozač autobusa je vozio je makadamskim putem koji se sve više sužavao. U jednom trenutku, kada je trebalo da se mimoiđe sa automobilom koji je dolazio iz suprotnog smera, zadnji točkovi autobusa su skliznuli sa puta i on je pao niz nagib. Pošto se prevrnuo više puta, zaustavio se na točkovima, na manje od dva metra od jezera.
Dve teško povređene osobe prebačene su u obližnje bolnice helikopterom, dve kolima hitne pomoći, a ostalih 20 lakše povređenih prevezeno je u obližnje klinike.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala